Componenta transsectorială

Programul Europa Creativă își propune să faciliteze accesul la finanțare al operatorilor din sectoarele culturale și creative prin intermediul unui mecanism de garantare a creditelor bancare și să sprijine cooperarea transnațională în materie de politici publice la nivel național, regional și european.

Mecanismul de garantare  Cooperare în domeniul politicilor  


Noutăți

IMM-urile românești din sectoarele culturale și creative au acces la împrumuturi de 10 milioane € prin Facilitatea Financiară Europa Creativă

02 martie 2017

România este cea de-a treia țară care beneficiază de acest mecanism de garantare prin intermediul Programului Europa Creativă, după semnarea unor acorduri similare în Spania și Franța, la începutul acestui an.

S-a lansat Mecanismul de garantare pentru sectoarele culturale și creative

30 iunie 2016

Comisia Europeană și Fondul european de investiții (FEI) au lansat astăzi o garanție în valoare de 121 de milioane euro pentru a sprijini IMM-urile din sectoarele culturale și creative prin intermediul instituțiilor financiare. Se așteaptă ca această schemă să genereze în următorii șase ani împrumuturi bancare în valoare de peste 600 de milioane euro.