Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Sesiune de informare și atelier de lucru Europa Creativă - Cultura la Craiova (31 martie 2015)

18 Martie 2015

Biroul Europa Creativă România, în colaborare cu Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, organizează în 31 martie un eveniment dedicat operatorilor care vor să acceseze finanțările Programului Europa Creativă pentru proiecte de cooperare culturală.

Concurs de proiecte pentru publicarea traducerilor din literatura letonă

18 Februarie 2015

Centrul Leton pentru Literatură în colaborare cu State Culture Capital Foundation a anunțat lansarea concursului „Sprijin pentru editorii străini care publică literatură letonă”, parte a programului cultural „Literatura letonă în lume”.

Atelier de lucru: Europa Creativă - proiecte de traduceri literare (16 ianuarie 2015, București)

04 Ianuarie 2015

Biroul Europa Creativă România organizează un atelier de lucru destinat exclusiv editurilor care au în pregătire proiecte de traduceri literare pentru depunere în cadrul Programului Europa Creativă până la termenul limită de 4 februarie 2015.

Sesiune de informare despre finanțarea platformelor culturale (12 ianuarie 2015, București)

31 Decembrie 2014

Sesiunea de informare organizată de Biroul Europa Creativă România se adresează operatorilor culturali care vor să depună sau să se alăture unor proiecte depuse în cadrul componentei Platforme europene a Programului Europa Creativă - Subprogramul Cultura, până în data de 25 februarie 2015 (termenul limită de trimitere a aplicațiilor).

Prezentarea Programului Europa Creativă în cadrul FILIT 2014

30 Septembrie 2014

Sesiunea de informare este adresată editurilor și grupurilor editoriale, dar și scriitorilor și traducătorilor care vor să depună sau să participe la proiecte de traduceri literare finanțate prin Programul Europa Creativă în 2015.

Sesiune de informare și atelier de lucru Europa Creativă (Târgu Mureș 9 septembrie 2014)

30 Septembrie 2014

Biroul Europa Creativă România, în colaborare cu Asociaţia SIMFEST, organizează la Târgu Mureș, în data de 9 septembrie 2014, un eveniment dedicat operatorilor din sectoarele culturale și creative care vor să acceseze finanțările pentru proiecte culturale ale Programului Europa Creativă în 2014.