Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Biroul Europa Creativă România – Cultura la Botoșani (18 februarie)

05 Februarie 2016

Biroul Europa Creativă România – Subprogramul Cultura va participa joi, 18 februarie a.c., ora 10.00, la evenimentul „Finanțări naționale și comunitare pentru sectorul cultural” organizat de Instituția Prefectului din Județul Botoșani.

4 orașe din România pe lista scurtă pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

14 Decembrie 2015

Potrivit comunicatului de presă al Comisiei Europene de vineri, 11 decembrie 2015, cele patru orașe rămase în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 sunt Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Avem un public. Cum procedăm? Dezvoltarea publicului: perspective teoretice și practice la nivel european

27 Octombrie 2015

În cadrul evenimentului ne propunem să creăm un forum de discuție în jurul acestei teme, să facem schimb de experiență cu privire la modalitățile prin care organizațiile culturale și artiștii interacționează cu publicul, îl atrag, îl diversifică și îl implică în acțiunile lor.

Luna aceasta se lansează primul apel de propuneri de proiecte din cadrul Programul Transnațional Dunărea 2014-2020

03 Septembrie 2015

Programul Dunărea va avea 2 axe prioritare relevante pentru operatorii din sectoarele culturale și creative: ”Inovare și responsabilitate socială în Regiunea Dunării” (Axa 1) și ”Responsabilitatea față de mediu și cultură în Regiunea Dunării” (Axa 2)

Apel deschis pentru propuneri: Premiul UE pentru Patrimoniu Cultural 2016 (1 octombrie 2015)

24 August 2015

Premiul UE pentru Patrimoniu Cultural / Premiile Europa Nostra reprezintă cea mai prestigioasă distincție în domeniu la nivel european.  În 2016, vor fi premiate aproape 30 de proiecte și inițiative din sfera patrimoniului cultural.

Ne actualizăm baza de date!

10 August 2015

Vă invităm să contribuiți la actualizarea și dezvoltarea bazei noastre de date cu operatori naționali din sectoarele culturale și creative. În schimbul completării unui scurt chestionar online de 10 minute puteți avea acces la cele mai noi informații și analize despre finanțările europene pentru cultură.

S-a lansat apelul din 2015 pentru proiecte de cooperare Europa Creativă

06 August 2015

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat ieri apelul anual pentru proiecte de cooperare în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.
Termenul-limită până la care cei interesați pot depune propuneri de proiecte este 7 octombrie 2015, ora 12.00 (CET/CEST, ora Bruxelles-ului).

Platforme europene finanțate de Europa Creativă în 2015

31 Iulie 2015

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat rezultatele selecției de proiecte de platforme europene depuse în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura la runda din februarie 2015.

Proiecte de traduceri literare finanțate de Europa Creativă în 2015

24 Iulie 2015

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat astăzi rezultatele selecției de proiecte de traduceri literare depuse în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura la runda din februarie 2015.

Licitație: realizarea unui studiu despre practicile de crowdfunding în sectoarele culturale și creative

09 Iulie 2015

Organizațiile interesate pot aplica până pe 24 august 2015 la licitația pentru realizarea unui studiu privind bunele practici de crowdfunding în activitățile sectoarelor culturale și creative.