Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

S-a lansat Barometrul Hub-urilor Creative. Participă și tu!

16 august 2017

Rețeaua Europeană a Hub-urilor Creative lansează Barometrul Hub-urilor Creative, un studiu-pilot anual care va pune bazele pentru a compara și a înțelege comunitatea acestor structuri la nivel european în următorii ani.

Înscrierile pentru Premiul UE pentru patrimoniu cultural/ Premiile Europa Nostra deschise până la 1 octombrie

10 august 2017

Începând cu luna iunie Europa Nostra a deschis înscrierile pentru ediția 2018 a Premiului Uniunii Europene pentru patrimoniu cultural . Termenul-limită de depunere a dosarelor este 1 octombrie a.c.


Apelul pentru proiecte de cooperare se va lansa în toamnă

08 august 2017

Lansarea următorului apel de proiecte de cooperare europeană este estimată pentru toamna acestui an, cel mai  probabil la finalul lunii septembrie. Termenul comunicat poate suferi modificări în cazul în care adoptarea Planului de lucru al Programului Europa Creativă pentru 2018 nu are loc conform calendarului stabilit de Comisia Europeană.

Raport: Promovarea accesului la cultură prin mijloace digitale

20 iulie 2017

Raport realizat de experți naționali desemnați de statele membre UE, care au lucrat prin metoda deschisă de coordonare în cadrul Planului de lucru al Consiliului UE în domeniul culturii 2015-2018.

Președinția estonă a UE și prioritățile pentru cultură

19 iulie 2017

Din 1 iulie a.c. Estonia deține Președinția rotativă a Consiliului UE pentru următoarele 6 luni. Motto-ul său în această perioadă este "Unitate prin echilibru". Președinția are și un program cu priorități în domeniile educație, tineret, cultură și sport. 

Sondaj pentru dezvoltarea site-ului Anului European al Patrimoniului

30 iunie 2017

Anul European al Patrimoniului Cultural în 2018 va cuprinde evenimente, activități și celebrări în întreaga Europă.

Puteți îmbunătăți Platforma cu proiecte finanțate prin Europa Creativă!

30 iunie 2017

Pe website-ul platformei cu proiecte finanțate prin Europa Creativă este activ un sondaj cu 9 întrebări la care vă invităm să răspundeți pentru a îmbunătăți experiența de utilizare a acestui instrument în viitor.

Ce au aflat creativii despre creditele garantate Europa Creativă și noile modele de afaceri pentru sectoarele culturale și creative

29 iunie 2017

Biroul Europa Creativă România a organizat marți, 27 iunie a.c., la Impact Hub București, evenimentul „Europa Creativă 2014-2020: Garantarea creditelor și noi modele de afaceri pentru sectoarele culturale și creative”.

Comisia Europeană a lansat concursul pentru prestigiosul Premiu pentru mobilizare „Altiero Spinelli”

28 iunie 2017

Vor fi acordate 6 premii în valoare de 50.000 de euro, 6 premii în valoare de 30.000 de euro și 10 premii în valoare de 17.000 de euro.

Lansarea apelului pentru proiecte de traduceri literare 2017

12 iunie 2017

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat azi, 12 iunie, apelul 2017 pentru proiecte de traduceri literare de maximum 2 ani în cadrul Programului Europa Creativă - Cultura, cu termen-limită de depunere în 25 iulie a.c., ora 12.00 (CET).