Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Galați (24 aprilie 2018)

11 aprilie 2018

Sesiune de informare organizată de Biroul Europa Creativă România în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în data de 24 aprilie 2018. 

S-a lansat apelul din 2018 pentru proiecte de traduceri literare Europa Creativă – Cultura

28 martie 2018

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul din 2018 pentru proiecte de traduceri literare în cadrul Programului Europa Creativă - Cultura, cu termen-limită de depunere în 23 mai a.c.  

Cazinoul din Constanța printre cele mai pericilitate 7 monumente din Europa

16 martie 2018

Europa Nostra și Institutul Băncii Europene de Investiții au dat publicității lista celor mai periclitate situri din Europa în 2018. 

Sesiune de informare pentru edituri: Proiecte de traduceri literare

15 martie 2018

Cum accesați fonduri UE pentru traducerea, publicarea și promovarea unor opere de ficțiune 

Apel pentru experți independenți în cadrul proiectul Routes4U

13 martie 2018

Proiectul Routes4U promovează dezvoltarea regională prin rutele culturale din regiunea Mării Baltice, regiunea Dunării, regiunea Adriatică și Ionică și regiunea alpină.

Evenimente anunțate în cadrul Anului Patrimoniului

07 martie 2018

2018 a fost desemnat Anul European al Patrimoniului Cultural prin decizia Parlamentului European și a Consiliului și are ca principal obiectiv încurajarea cetățenilor din Statele Membre UE să descopere, să aprecieze și să pună în valoare patrimoniul european comun.

Nouă situri au primit Marca Europeană a Patrimoniului Cultural

02 martie 2018

Comisia Europeană a decis la 1 martie 2018 să recompenseze cu această distincție nouă situri care simbolizează idealurile, valorile, istoria și integrarea europeană.

IMM-urile sprijinite din fonduri UE

02 martie 2018

Fondul European de Investiții a creat o hartă interactivă cu IMM-urile din statele membre finanțate de Uniunea Europeană. 

Licitație deschisă pentru administrarea Premiului UE pentru muzică pop și contemporană

01 martie 2018

Licitație în vederea selectării unei organizații sau a unui consorțiu  care să administreze și să organizeze Premiul Uniunii Europene pentru muzică pop și contemporană în perioada 2018 - 2021. 

Calendarul licitației pentru Proiecte de traduceri literare 2018

12 februarie 2018

Potrivit Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) din Bruxelles, următoarea licitație pentru Proiecte de traduceri literare se va lansa în a doua săptămână din martie, cu termen-limită pentru depunerea proiectelor  în a doua săptămână a lunii mai.