Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Brașov (26 mai 2017)

15 mai 2017

În data de 26 mai 2017, Biroul Europa Creativă România organizează la Brașov, în colaborare cu Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative din regiunea de dezvoltare Centru care sunt interesate să acceseze finanțările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. 

Apelul pentru mobilități culturale „Mobility First!” deschis până în 15 septembrie 2017

12 mai 2017

Cu ocazia celebrării a 20 de ani de existență, Fundația Asia – Europa (ASEF) a lansat în cadrul platformei sale online ASEF Culture360 apelul „Mobility First!” dedicat artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii.

Câștigătorii Premiul Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană 2017

12 mai 2017

NL Architects și XVW architectuur sunt câștigătorii Premiului Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporană – Mies van der Rohe 2017.

Tunisia s-a alăturat Programului Europa Creativă

11 mai 2017

Acordul privind participarea operatorilor tunisieni din sectoarele culturale și creative la programul Europa Creativă, începând cu anul 2018, a fost semnat la 11 mai a.c. la Bruxelles de către domnii Tibor Navracsics, Comisar pentru educație, tineret, sport și cultură al Uniunii Europene și Khemais Jhinaoui, Ministrul de externe al Tunisiei.

Premiul „Turn on Literature” – apel pentru opere literare digitale

10 mai 2017

În cadrul proiectului  „Turn on Literature” finanțat de Europa Creativă – Cultura a fost lansat un apel pentru opere de literatură digitală, cele selectate urmând a fi expuse în cadrul unor biblioteci din Bergen, Norvegia, Râmnicu Vâlcea, România și Roskilde, Danemarca.

S-a deschis apelul eeemerging pentru ansambluri de muzică preclasică

28 aprilie 2017

Până la 5 iunie a.c., tinerele ansambluri de muzică preclasică sunt invitate să aplice pentru sprijin și participare în cadrul eeemerging, un proiect de cooperare de mare amploare finanțat prin Europa Creativă – Cultura.

11 organizații culturale din România implicate în proiecte de cooperare câștigătoare, finanțate de Europa Creativă - Cultura în 2017

28 aprilie 2017

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat astăzi, 28 aprilie 2017, rezultatele selecției de proiecte de cooperare europeană depuse în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura în toamna anului trecut.

2018 – Anul european al patrimoniului cultural

27 aprilie 2017

Parlamentul European a adoptat cu o majoritate covârșitoare decizia de desemnare a anului 2018 drept „An European al Patrimoniului Cultural”.

Pe 23 mai 2017 va avea loc ceremonia de premiere a laureaților Premiului Uniunii Europene pentru literatură

22 aprilie 2017

În data de 21 aprilie a.c., au fost anunțate numele celor 12 laureați ai Premiului Uniunii Europene pentru literatură în 2017.
Premiile vor fi acordate câștigătorilor în cadrul unei ceremonii care va avea loc în data de 23 mai a.c. la Concert Noble din Bruxelles, în prezența Comisarului European pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics.

Premiul UE pentru patrimoniul cultural / Premiul Europa Nostra 2017 pentru Palatul Cultural din Blaj și pentru domnul Zoltán Kallós

05 aprilie 2017

Cei 29 de laureaţi din 18 țări sunt recunoscuți pentru realizările lor notabile în conservare, cercetare, servicii dedicate şi educație, formare și sensibilizare.