Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Orașul Timișoara recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021

16 Septembrie 2016

Experții independenți din juriul responsabil pentru evaluarea candidaturilor depuse pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au recomandat ca acesta să revină orașului Timișoara. Patru candidaturi s-au aflat pe lista scurtă, după runda inițială de preselecție, din decembrie 2015: Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara. Desemnarea oficială a Timișoarei de către autoritățile române urmează să aibă loc în cursul lunilor viitoare.

Claudiu M. Florian, câştigătorul Premiului Uniunii Europene pentru Literatură, în dialog cu Dan C. Mihăilescu

09 Septembrie 2016

Miercuri, 14 septembrie, ora 19:00, la Cărturești Carusel (Str. Lipscani nr. 55), va avea loc un dialog între Claudiu M. Florian și Dan C. Mihăilescu, pornind de la romanul Vîrstele jocului. Strada Cetăţii, apărut la Editura Cartea Românească, în 2012, și cîștigător al Premiului Uniunii Europene pentru Literatură (EUPL) pentru anul 2016. 

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Constanța (30 august 2016)

22 August 2016

În data de 30 august 2016, Biroul Europa Creativă România organizează la Constanța, în colaborare cu Teatrul de Stat Constanța, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care sunt interesate să acceseze finanțările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

POVEŞTILE MONUMENTELOR - Atelier de scriere creativă pentru copii

09 August 2016

În perioada 16 – 20 august va avea loc la Hunedoara atelierul de scriere creativă pentru copii „Poveştile monumentelor”, organizat de Asociaţia pentru Protejarea şi Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara în parteneriat cu Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara şi Muzeul Castelul Corvinilor. Evenimentul este parte din proiectul de cooperare europeană „Digital Arts and Storytelling for Heritage Audience Development”, cofinanţat de Uniunea Europeană, prin programul Europa Creativă, şi de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Bacău (6 iulie 2016)

27 Iunie 2016

În data de 6 iulie 2016, Biroul Europa Creativă România organizează la Bacău, în colaborare cu Centrul de Cultură "George Apostu", un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care sunt interesate să acceseze finanțările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.   

Modificări ale calendarului de activități al Biroului Europa Creativă – Cultura.

27 Iunie 2016

Sesiunea de informare de la Constanța și atelierul de la București au fost reprogramate. 

Sesiune de informare și atelier interactiv Europa Creativă – Cultura la Constanța (28 - 29 iunie 2016)

21 Iunie 2016

În perioada 28 - 29 iunie 2016, Biroul Europa Creativă România organizează la Constanța, în colaborare cu Teatrul de Stat Constanța, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care sunt interesate să acceseze finanțările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

Dezbatere „Programul Europa Creativă al Uniunii Europene - Oportunități de finanțare a sectoarelor culturale și creative”

06 Iunie 2016

Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Biroul Europa Creativă România din cadrul Ministerului Culturii – Unitatea de Management a Proiectului organizează dezbaterea „Programul Europa Creativă al Uniunii Europene – Oportunități de finanțare a sectoarelor culturale și creative”.

Sesiune de informare ”Europa Creativă - Cultura” și ”Europa pentru Cetățeni” la Sibiu (14 iunie)

26 Mai 2016

Organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, alături de Biroul Europa Creativă România - Cultura și Punctul Europa pentru Cetățeni România, în colaborare cu Bursa de Spectacole de la Sibiu și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și al Teatrului Național ”Radu Stanca” Sibiu. 

Sesiune de informare și atelier Europa Creativă – Cultura la Alba Iulia (8 - 9 iunie 2016)

24 Mai 2016

În perioada 8 - 9 iunie 2016, Biroul Europa Creativă România organizează la Alba Iulia, în colaborare cu Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care sunt interesate să acceseze finanțările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.