Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Premiul UE pentru patrimoniul cultural / Premiul Europa Nostra 2017 pentru Palatul Cultural din Blaj și pentru domnul Zoltán Kallós

05 aprilie 2017

Cei 29 de laureaţi din 18 țări sunt recunoscuți pentru realizările lor notabile în conservare, cercetare, servicii dedicate şi educație, formare și sensibilizare.

S-a extins termenul pentru depunerea proiectelor de Platforme europene

27 martie 2017

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a extins până în 27 aprilie 2017 termenul-limită al apelului pentru Platforme europene în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. 

Reuniunea rețelei internaționale IETM la București

24 martie 2017

Între 20 și 23 aprilie, rețeaua IETM - International Network for Contemporary Performing Arts organizează o reuniune la București. Termen-limită pentru înscrieri: 31 martie.

Salvați patrimoniul Europei – propuneți situri de patrimoniu cultural amenințate

23 martie 2017

Lansată în ianuarie 2013 de Europa Nostra și Banca Europeană de Investiții, inițiativa Cele 7 Monumente şi Situri din Europa aflate în cel mai mare pericol își propune să mobilizeze parteneri publici și privați de la nivel local, național și european pentru a găsi un viitor viabil pentru comorile patrimoniului cultural şi natural aflate în pericol. 

IMM-urile românești din sectoarele culturale și creative au acces la împrumuturi de 10 milioane € prin Facilitatea Financiară Europa Creativă

02 martie 2017

România este cea de-a treia țară care beneficiază de acest mecanism de garantare prin intermediul Programului Europa Creativă, după semnarea unor acorduri similare în Spania și Franța, la începutul acestui an.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2017

01 martie 2017

Pe 21 aprilie 2017 vor fi anunțate numele celor 12 laureați ai Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2017, precum și titlurile cărților câștigătoare. 

Bune practici Europa Creativă – Cultura prezentate la Berlin

23 februarie 2017

În data de 16 februarie a.c., reprezentanții Biroului Europa Creativă România (Cultura) au participat la conferința European Success Stories from Creative Europe Culture organizată de echipa BEC Germania, la Berlin, dedicată promovării unor proiecte de cooperare selectate, care ilustrează cu succes prioritățile și obiectivele finanțării și pot servi drept bune practici pentru alte organizații interesate de accesarea oportunităților Subprogramului Cultura. 

S-a lansat apelul pentru Platforme europene

02 februarie 2017

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul pentru Platforme europene în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. Termenul-limită până la care cei interesați pot depune propuneri de proiecte este 6 aprilie 2017, ora 12.00 (CET/CEST, ora Bruxelles-ului).

Anunț concurs pentru ocuparea postului de Consilier pentru afaceri europene – cu atribuții în domeniul financiar

30 ianuarie 2017

Consilier pentru afaceri europene - cu atribuții în domeniul financiar (contract individual de muncă cu normă redusă - 2 ore/zi, 40 ore/lună -, cu încadrare în bugetul anual, alocat de Comisia Europeană), biroul Europa Creativă

Rezidențe pentru artiști în cadrul proiectului Trauma & Revival

26 ianuarie 2017

Trauma & Revival este un proiect de cooperare europeană finanțat prin intermediul programului Europa Creativă - Subprogramul Cultura care explorează mișcările artistice și schimburi culturale între estul și vestul Europei de la începutul Războiului Rece și până în prezent.