Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Reuniunea rețelei internaționale IETM la București

24 martie 2017

Între 20 și 23 aprilie, rețeaua IETM - International Network for Contemporary Performing Arts organizează o reuniune la București. Termen-limită pentru înscrieri: 31 martie.

IMM-urile românești din sectoarele culturale și creative au acces la împrumuturi de 10 milioane € prin Facilitatea Financiară Europa Creativă

02 martie 2017

România este cea de-a treia țară care beneficiază de acest mecanism de garantare prin intermediul Programului Europa Creativă, după semnarea unor acorduri similare în Spania și Franța, la începutul acestui an.

Bune practici Europa Creativă – Cultura prezentate la Berlin

23 februarie 2017

În data de 16 februarie a.c., reprezentanții Biroului Europa Creativă România (Cultura) au participat la conferința European Success Stories from Creative Europe Culture organizată de echipa BEC Germania, la Berlin, dedicată promovării unor proiecte de cooperare selectate, care ilustrează cu succes prioritățile și obiectivele finanțării și pot servi drept bune practici pentru alte organizații interesate de accesarea oportunităților Subprogramului Cultura. 

S-a lansat apelul pentru Platforme europene

02 februarie 2017

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul pentru Platforme europene în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. Termenul-limită până la care cei interesați pot depune propuneri de proiecte este 6 aprilie 2017, ora 12.00 (CET/CEST, ora Bruxelles-ului).

Anunț concurs pentru ocuparea postului de Consilier pentru afaceri europene – cu atribuții în domeniul financiar

30 ianuarie 2017

Consilier pentru afaceri europene - cu atribuții în domeniul financiar (contract individual de muncă cu normă redusă - 2 ore/zi, 40 ore/lună -, cu încadrare în bugetul anual, alocat de Comisia Europeană), biroul Europa Creativă

Rezidențe pentru artiști în cadrul proiectului Trauma & Revival

26 ianuarie 2017

Trauma & Revival este un proiect de cooperare europeană finanțat prin intermediul programului Europa Creativă - Subprogramul Cultura care explorează mișcările artistice și schimburi culturale între estul și vestul Europei de la începutul Războiului Rece și până în prezent. 

Consultare publică cu privire la Programul Europa Creativă

25 ianuarie 2017

Prin intermediul acestui instrument, Comisia Europeană își propune să adune comentarii și opinii cu privire la relevanța obiectivelor programului și la eficiența măsurilor luate pentru a le atinge. De asemenea, consultarea are drept scop stabilirea valorii adăugate a programului, în relație cu provocările și oportunitățile oferite de sectoarele culturale și creative. 

10 proiecte din România nominalizate la Premiul Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană 2017

16 ianuarie 2017

Comisia Europeană și Fundació Mies van der Rohe au anunțat lista celor 356 de nominalizați la Premiul Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană - Mies van der Rohe 2017.

S-a lansat „Danube Strategic Project Fund”

12 ianuarie 2017

La finalul anului 2016, Austria, în calitate de coordonator al ariei prioritare „Ameliorarea capacităţii instituţionale şi a cooperării” din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), a lansat linia de finanţare „Danube Strategic Project Fund”.

Proiecte de sprijin pentru integrarea refugiaților finanțate prin Programul Europa Creativă

09 octombrie 2016

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a publicat rezultatele selecției pentru proiecte de sprijin pentru integrarea refugiaților, finanțate prin intermediul componentei transsectoriale a Programului Europa Creativă.