Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Sesiune de informare ”Europa Creativă - Cultura” și ”Europa pentru Cetățeni” la Sibiu (14 iunie)

26 Mai 2016

Organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, alături de Biroul Europa Creativă România - Cultura și Punctul Europa pentru Cetățeni România, în colaborare cu Bursa de Spectacole de la Sibiu și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și al Teatrului Național ”Radu Stanca” Sibiu. 

Sesiune de informare și atelier Europa Creativă – Cultura la Alba Iulia (8 - 9 iunie 2016)

24 Mai 2016

În perioada 8 - 9 iunie 2016, Biroul Europa Creativă România organizează la Alba Iulia, în colaborare cu Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care sunt interesate să acceseze finanțările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Arad (11 mai 2016)

25 Aprilie 2016

În data de 11 mai 2016, Biroul Europa Creativă România organizează la Arad, în colaborare cu Centrul Cultural Judeţean Arad, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care sunt interesate să acceseze finanțările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.   

11 organizații culturale din România implicate în proiecte de cooperare câștigătoare, finanțate de Europa Creativă - Cultura în 2016

18 Aprilie 2016

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat astăzi, 18 aprilie 2016, rezultatele selecției de proiecte de cooperare europeană depuse în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura la runda din octombrie 2015.

Un scriitor român este laureat al Premiului Uniunii Europene pentru Literatură în 2016

05 Aprilie 2016

Comisia Europeană a dat publicității astăzi, 5 aprilie a.c., lista câștigătorilor Premiului Uniunii Europene pentru Literatură (EUPL) din anul 2016.

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Miercurea Ciuc (7 aprilie 2016)

21 Martie 2016

În data de 7 aprilie 2016, Biroul Europa Creativă România organizează la Miercurea Ciuc, în colaborare cu Consiliul Județean Harghita, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care sunt interesate să acceseze finanțările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.  

Sesiune de informare și atelier Europa Creativă – Cultura la Târgu Mureș (5 - 6 aprilie 2016)

21 Martie 2016

În perioada de 5 - 6 aprilie 2016, Biroul Europa Creativă România organizează la Târgu Mureș, în colaborare cu Universitatea de Arte, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care sunt interesate să acceseze finanțările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. 

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Târgu Jiu (23 martie 2016)

14 Martie 2016

În data de 23 martie 2016, Biroul Europa Creativă România organizează la Târgu Jiu, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care vor să acceseze anul acesta finanţările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

Componenta trassectorială – Sprijin pentru integrarea refugiaților

09 Martie 2016

Sprijină proiectele culturale, audiovizuale și transsectoriale care au drept scop facilitarea integrării refugiaților în mediul european, îmbunătățirea înțelegerii culturale reciproce și încurajarea dialogului intercultural și interreligios, a toleranței și a respectului față de alte culture.

Lansarea primului apel pentru proiecte de traduceri literare din 2016

08 Martie 2016

Astăzi s-a lansat apelul pentru proiecte de traduceri literare în cadrul Programului Europa Creativă - Cultura, cu termen-limită de depunere în 27 aprilie a.c.