Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Platforme europene finanțate de Europa Creativă în 2015

31 Iulie 2015

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat rezultatele selecției de proiecte de platforme europene depuse în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura la runda din februarie 2015.

Proiecte de traduceri literare finanțate de Europa Creativă în 2015

24 Iulie 2015

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat astăzi rezultatele selecției de proiecte de traduceri literare depuse în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura la runda din februarie 2015.

Licitație: realizarea unui studiu despre practicile de crowdfunding în sectoarele culturale și creative

09 Iulie 2015

Organizațiile interesate pot aplica până pe 24 august 2015 la licitația pentru realizarea unui studiu privind bunele practici de crowdfunding în activitățile sectoarelor culturale și creative.

 

Licitație: studiu actualizat despre economia culturii în Europa

09 Iulie 2015

Comisia Europeană a lansat o licitație pentru elaborarea unui studiu actualizat despre economia culturii în sectoarele culturale și creative din Europa. Termen-limită de depunere a propunerilor: 7 septembrie 2015.

Sesiune de informare și atelier Europa Creativă – Cultura la Cluj-Napoca (2 iulie 2015)

23 Iunie 2015

În data de 2 iulie 2015, Biroul Europa Creativă România organizează la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Fabrica de Pensule, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care vor să acceseze anul acesta finanţările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

Europa Creativă la Bursa de Spectacole Sibiu 2015 (15 iunie)

05 Iunie 2015

Biroul Europa Creativă România va participa în data de 15 iunie a.c., cu ocazia deschiderii oficiale a Bursei de Spectacole Sibiu, la un eveniment de informare dedicat Programului Europa Creativă 2014-2020.

Ateliere de lucru ”Europa Creativă - Cultura” și ”Europa pentru Cetățeni” la Sibiu (15-16 iunie 2015)

04 Iunie 2015

Organizate de ADR Centru, alături de Biroul Europa Creativă România și Punctul Europa pentru Cetățeni România, în colaborare cu Bursa de Spectacole de la Sibiu și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu

 

Sesiune de informare și atelier Europa Creativă – Cultura la Arcuș / Sfântu Gheorghe (18 iunie 2015)

04 Iunie 2015

În data de 18 iunie 2015, Biroul Europa Creativă România organizează la Arcuș, lângă Sf. Gheorghe, județul Covasna, la invitația și cu sprijinul Școlii Populare de Arte și Meserii și a Consiliului Județean Covasna, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care vor să acceseze anul acesta finanţările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

Proiectele de cooperare: de la idee la parteneriate de succes. Networking România – Republica Moldova (Iași, 29 mai 2015)

12 Mai 2015

Evenimentul își propune să încurajeze cooperarea dintre operatorii culturali din România și Republica Moldova, care doresc să învețe cum își pot căuta parteneri pentru proiectele de cooperare tip Europa Creativă.

Sesiune de informare și atelier Europa Creativă – Cultura la Brăila (27 mai 2015)

11 Mai 2015

Eveniment dedicat operatorilor din sectoarele culturale şi creative din Brăila, care vor să acceseze anul acesta finanţările Programului Europa Creativă pentru proiecte de cooperare europeană.