Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Lansarea programului național pentru Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 (5 octombrie 2017, București)

03 octombrie 2017

INP anunță lansarea programului național pentru Anul European al Patrimoniului Cultural 2018, în data de 5 octombrie a.c., la Centrul Cultural ARCUB din București.

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Cluj-Napoca (4 octombrie 2017)

22 septembrie 2017

În data de 4 octombrie 2017, Biroul Europa Creativă România va susține o sesiune de informare la Cluj-Napoca, la invitația Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. 

S-au lansat apelurile din 2017 pentru proiecte de cooperare Europa Creativă - Cultura

18 septembrie 2017

Vor fi finanțate 3 categorii de proiecte: proiecte de cooperare clasice, cu minimum 3 sau 6 organizații europene implicate și, în mod excepțional anul acesta, proiecte de cooperare în conexiune cu Anul European al Patrimoniului Cultura 2018, cu minimum 3 organizații europene implicate.

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Timișoara (28 septembrie 2017)

13 septembrie 2017

Sesiune de informare organizată de Biroul Europa Creativă România în colaborare cu Asociația Casa PLAI în 28 septembrie 2017, la Timișoara.

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Craiova (19 septembrie 2017)

04 septembrie 2017

Sesiune de informare organizată de Biroul Europa Creativă România în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Dolj în 19 septembrie 2017, la Craiova.

Noi platforme europene finanțate prin programul Europa Creativă

31 august 2017

Miercuri, 30 august a.c., Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a anunțat rezultatele licitației de proiecte pentru platforme europene EACEA-06-2017.  Concursul de proiecte a avut o alocare financiară de 6,3 milioane de euro și este al treilea și ultimul de acest fel din actualul cadru de finanțare Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

S-a lansat Barometrul Hub-urilor Creative. Participă și tu!

16 august 2017

Rețeaua Europeană a Hub-urilor Creative lansează Barometrul Hub-urilor Creative, un studiu-pilot anual care va pune bazele pentru a compara și a înțelege comunitatea acestor structuri la nivel european în următorii ani.

Înscrierile pentru Premiul UE pentru patrimoniu cultural/ Premiile Europa Nostra deschise până la 1 octombrie

10 august 2017

Începând cu luna iunie Europa Nostra a deschis înscrierile pentru ediția 2018 a Premiului Uniunii Europene pentru patrimoniu cultural . Termenul-limită de depunere a dosarelor este 1 octombrie a.c.


Apelul pentru proiecte de cooperare se va lansa în toamnă

08 august 2017

Lansarea următorului apel de proiecte de cooperare europeană este estimată pentru toamna acestui an, cel mai  probabil la finalul lunii septembrie. Termenul comunicat poate suferi modificări în cazul în care adoptarea Planului de lucru al Programului Europa Creativă pentru 2018 nu are loc conform calendarului stabilit de Comisia Europeană.

Raport: Promovarea accesului la cultură prin mijloace digitale

20 iulie 2017

Raport realizat de experți naționali desemnați de statele membre UE, care au lucrat prin metoda deschisă de coordonare în cadrul Planului de lucru al Consiliului UE în domeniul culturii 2015-2018.