Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Calendarul licitației pentru Proiecte de traduceri literare 2018

12 februarie 2018

Potrivit Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) din Bruxelles, următoarea licitație pentru Proiecte de traduceri literare se va lansa în a doua săptămână din martie, cu termen-limită pentru depunerea proiectelor  în a doua săptămână a lunii mai. 

Cum puteți urmări noutățile legate de Anul European al Patrimoniului Cultural 2018

02 februarie 2018

2018 a fost desemnat Anul European al Patrimoniului Cultural (#EYCH2018)  și are ca principal obiectiv încurajarea cetățenilor din Statele Membre UE să descopere, să aprecieze și să pună în valoare patrimoniul european comun.

Premiul special UBU pentru proiectul Fabulamundi

28 decembrie 2017

Fabulamundi” a primit de trei ori finanțare din partea UE: o dată prin Programul Cultura 2007-2013 și de două ori prin Programul Europa Creativă – Cultura.

Follow-up Forumul resurselor pentru organizații culturale: Inspirație și resurse pentru creativii care vor să acceseze finanțări europene

13 decembrie 2017

Ce au aflat participanții la cele două zile ale evenimentului organizat de Biroul Europa Creativă România - Cultura în zilele de 5 și 6 decembrie 2017.

Europa Creativă la Târgul Gaudeamus 2017

16 noiembrie 2017

Joi, 23 noiembrie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează o întâlnire cu editurile interesate să dezvolte proiecte de traduceri literare cu bani europeni. 

CU TENDA, povești cu aromâni la Muzeul Național al Țăranului Român

13 noiembrie 2017

Vineri, 10 noiembrie a.c., la ora 18:00, în sala Foaier a Muzeului Național al Țăranului Român, a avut loc vernisajul expoziției „CU TENDA” 

Forumul resurselor pentru organizații culturale (5-6 decembrie 2017, București)

09 noiembrie 2017

Biroul Europa Creativă România organizează la București, în 5 și 6 decembrie 2017, prima ediție a Forumului resurselor pentru organizații culturale cu tema „Dezvoltarea proiectelor: bune practici Europa Creativă și surse de finanțare nerambursabilă”

Cultura în dezvoltarea regiunilor și orașelor

25 octombrie 2017

Proiectul Culture for Cities and Regions, finanțat prin Programul Europa Creativă și implementat de KEA și EUROCITIES în parteneriat cu ERRIN, s-a încheiat în cursul lunii octombrie 2017. 

Tele-Encounters, un proiect Europa Creativă despre poveștile românilor care trăiesc departe de familii

23 octombrie 2017

Echipa proiectului „Tele-Encounters”, coordonat de Teatrul Dramatic „George Ciprian” din Buzău, invită românii care muncesc în Spania și Portugalia să povestească despre problemele lor de zi cu zi și să ia parte astfel la scrierea scenariului unui spectacol de teatru inedit, bazat pe poveștile lor de viață. 

Șase festivaluri remarcabile recompensate cu Premiul EFFE 2017

19 octombrie 2017

Reprezentanți de marcă ai unor festivaluri din întreaga Europă s-au adunat la Bruxelles pe 18 septembrie a.c. pentru Arts Festivals Salon și decernarea Premiilor EFFE 2017.