Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

10 proiecte din România nominalizate la Premiul Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană 2017

16 Ianuarie 2017

Comisia Europeană și Fundació Mies van der Rohe au anunțat lista celor 356 de nominalizați la Premiul Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană - Mies van der Rohe 2017.

S-a lansat „Danube Strategic Project Fund”

12 Ianuarie 2017

La finalul anului 2016, Austria, în calitate de coordonator al ariei prioritare „Ameliorarea capacităţii instituţionale şi a cooperării” din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), a lansat linia de finanţare „Danube Strategic Project Fund”.

Proiecte de sprijin pentru integrarea refugiaților finanțate prin Programul Europa Creativă

09 Octombrie 2016

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a publicat rezultatele selecției pentru proiecte de sprijin pentru integrarea refugiaților, finanțate prin intermediul componentei transsectoriale a Programului Europa Creativă. 

S-a lansat apelul pentru rețele europene

09 Octombrie 2016

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul pentru Rețele europene în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. Termenul-limită până la care cei interesați pot depune propuneri de proiecte este 25 noiembrie 2016, ora 12.00 (CET/CEST, ora Bruxelles-ului).

Proiecte de traduceri literare finanțate de Europa Creativă în 2016

09 Octombrie 2016

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a publicat în data de 7 octombrie a.c., rezultatele selecției de proiecte de traduceri literare depuse în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura la runda cu termen-limită pe 27 aprilie 2016.

S-a lansat apelul din 2016 pentru proiecte de cooperare Europa Creativă

30 Septembrie 2016

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul anual pentru proiecte de cooperare în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. Termenul-limită până la care cei interesați pot depune propuneri de proiecte este 23 noiembrie 2016, ora 12.00 (CET/CEST, ora Bruxelles-ului).

Orașul Timișoara recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021

16 Septembrie 2016

Experții independenți din juriul responsabil pentru evaluarea candidaturilor depuse pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au recomandat ca acesta să revină orașului Timișoara. Patru candidaturi s-au aflat pe lista scurtă, după runda inițială de preselecție, din decembrie 2015: Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara. Desemnarea oficială a Timișoarei de către autoritățile române urmează să aibă loc în cursul lunilor viitoare.

Claudiu M. Florian, câştigătorul Premiului Uniunii Europene pentru Literatură, în dialog cu Dan C. Mihăilescu

09 Septembrie 2016

Miercuri, 14 septembrie, ora 19:00, la Cărturești Carusel (Str. Lipscani nr. 55), va avea loc un dialog între Claudiu M. Florian și Dan C. Mihăilescu, pornind de la romanul Vîrstele jocului. Strada Cetăţii, apărut la Editura Cartea Românească, în 2012, și cîștigător al Premiului Uniunii Europene pentru Literatură (EUPL) pentru anul 2016. 

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Constanța (30 august 2016)

22 August 2016

În data de 30 august 2016, Biroul Europa Creativă România organizează la Constanța, în colaborare cu Teatrul de Stat Constanța, un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale şi creative care sunt interesate să acceseze finanțările Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

POVEŞTILE MONUMENTELOR - Atelier de scriere creativă pentru copii

09 August 2016

În perioada 16 – 20 august va avea loc la Hunedoara atelierul de scriere creativă pentru copii „Poveştile monumentelor”, organizat de Asociaţia pentru Protejarea şi Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara în parteneriat cu Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara şi Muzeul Castelul Corvinilor. Evenimentul este parte din proiectul de cooperare europeană „Digital Arts and Storytelling for Heritage Audience Development”, cofinanţat de Uniunea Europeană, prin programul Europa Creativă, şi de Administraţia Fondului Cultural Naţional.