Mobilitatea artiștilor și a profesioniștilor

Mobilitatea artiștilor și a profesioniștilor

Oferă sprijin financiar artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii, pentru deplasarea în țările participante la programul Europa Creativă.

Lansată în anul 2018 sub forma unui proiect pilot (i-Portunus), schema a finanțat creatorii și profesioniștii culturali pentru a dezvolta colaborări și coproducții internaționale, contribuind astfel atât la dezvoltarea lor profesională, dar și la internaționalizarea carierelor acestora.

Pornind de la proiectul pilot i-Portunus, Comisia Europeană a lansat în data de 10 octombrie 2022 o nouă schemă de finanțare a mobilităților artistice, Culture Moves Europe.

Noua schemă de mobilitate, implementată de Goethe-Institut, se adresează domeniilor arhitectură, patrimoniu cultural, design și modă, traduceri literare, muzică, artele spectacolului, arte vizuale și sprijină artiștii, creatorii și profesioniștii culturali și organizațiile gazdă care asigură mobilități artistice.

O atenție sporită este acordată dimensiunii sustenabile și incluzive a proiectelor de mobilitate și artiștilor emergenți.

Până la acest moment, au fost lansate următoarele apeluri: