6 organizații din România implicate în proiecte Perform Europe

6 organizații din România implicate în proiecte Perform Europe

Conform rezultatelor celui de-al doilea apel Perform Europe, au fost acordate granturi în valoare de 2,1 milioane euro unui număr de 42 de parteneriate din domeniul artelor spectacolului.

În perioada iulie 2024 – noiembrie 2025, cele 42 de aplicații selectate, în care sunt implicate 196 de organizații, vor prezenta 63 de lucrări artistice în toate cele 40 de state participante la programul Europa Creativă.

În ceea ce privește România, au fost selectate 6 proiecte în care sunt implicate următoarele organizații: The Methis Method: Choreographies for a Gender Geography (Asociația Artipic); Spreading the Roots (Teatrul BASCA); European Roma Theater Festivals (Giuvlipen); HAND IN HAND: Intergenerational Participatory Project (Asociația Solidart - Teatrul Basca); Diversely Typical – Embracing Neurodiversity Through Movement (Asociația Unfold Motion/Festivalul Dinam); Body Landscapes. An Ecofeminist Perspective (Centrul Național al Dansului București).

Toate proiectele testează idei și modele inovatoare pentru organizarea de turnee, având un singur obiectiv comun: redefinirea modului în care artele spectacolului pot ajunge la public într-un mod mai ecologic, mai incluziv și mai divers.

Cele 42 de parteneriate au fost selectate dintr-un total de 435 de candidaturi, 74 având ca parteneri organizații din România.

Apelul a sprijinit parteneriatele care au propus idei inovatoare de turnee ce pot genera schimbări reale, centrate pe cel puțin una dintre prioritățile Perform Europe: incluziune și diversitate și / sau lupta împotriva schimbărilor climatice.