Oferte de parteneriat

Următoarele organizaţii din Europa intenţionează să depună sau să fie parteneri în proiecte de cooperare finanțate prin intermediul Subprogramului Cultura, pentru licitația aferentă anului 2018. Dacă sunteţi interesaţi să participați într-unul sau mai multe dintre aceste proiecte, vă rugăm să le scrieţi direct persoanelor de contact indicate în fiecare propunere de mai jos:

Sommerblut Kulturfestival e.V. (Germania)
publicat la 11 septembrie 2018
WHAT DO WE BELIEVE IN este un proiect în domeniul artelor spectacolului care își propune să reliefeze crizele politice, socio-culturale și religioase care au loc în Europa de azi.

Ama Aquilone Social Cooperative NPO (Italia)
publicat la 5 septembrie 2018
Organizează anual Festivalul Ama, constând în dezbateri, întâlniri, spectacole de teatru și concerte. Doresc să fie parteneri în proiecte privind organizarea de festivaluri, dezvoltarea publicului și incluziunea socială.

Primăria din Sarajevo
 (Bosnia și Herțegovina) 
publicat la 23 august 2018
Dorește să fie parteneră într-un proiect de cooperare culturală alături de organizații care intenționează să aducă arta de cea mai înaltă calitate în regiunea Balcanilor. Primăria, situată în cea mai frumoasă și mai reprezentativă clădire construită în oraș în perioada austro-ungară, poate pune la dispoziție spații, poate contribui la producția artistică și/ sau la promovarea acesteia.  

Asociația Jam Cultural Session
 (Portugalia)
publicat la 23 august 2018
Organizația din domeniul muzicii jazz caută parteneri care împărtășesc aceleași obiective: încurajarea mobilității transnaționale a artiștilor contemporani, sprijinirea proiectelor interdisciplinare (artă și alte domenii), dezvoltarea de noi modele de business, reflecția critică cu privire la procesele artistice actuale.


Street Theatre HELIX
(Grecia)

publicat la 13 august 2018
Sunt în căutarea unor parteneri pentru un proiect care își propune să promove diverse spectacole de teatru desfășurate în spații neconvenționale.

Grupo Coral Ossónoba (Portugalia)
publicat la 3 august 2018
Grupo Coral Ossónoba și-a început activitatea în 1980. În acest moment este alcătuit din 4 coruri diferite (copii sub 6 ani, copii de la 7 la 13 ani, adolescenți între 13 și 20 ani și adulți). Organizația caută parteneri precum ansambluri de muzică, coruri, grupuri de dans sau teatru, organizații active în domeniul artelor vizuale și stradale, pentru un proiect de mai mică amploare în domeniul artelor spectacolului.

NNLE Propaganda (Georgia)
publicat la 31 iulie 2018
Caută parteneri pentru un proiect care vizează rezolvarea problemelor ecologice folosind arta și gândirea creativă, însă doresc să colaboreze și în alte proiecte în domeniul artelor vizuale.

Department of Theatre Studies University of Patras (Grecia)
publicat la 30 iulie 2018
Caută parteneri pentru un proiect în domeniul teatrului și literaturii, focusat pe promovarea oralității (tradiției orale) ca formă de artă.

City Council of the City of Šabac (Serbia)
publicat la 24 iulie 2018
Doresc să se implice ca parteneri în proiecte vizând teme precum migrația, dezvoltarea publicului și interpretarea patrimoniului cultural în arta contemporană. 

University of Rome “TOR VERGATA” (Italia)
publicat la 23 iulie 2018
Proiectul își propune dezvoltarea unei rețele de cooperare europeană menită să internaționalizeze și să consolideze rețeaua ORMETE existentă în Italia încă din anul 2012. Exploatând metode și instrumente prin intermediul istoriei orale, ORMETE creează, colectează, păstrează, digitalizează și studiază povestiri și memorii din lumea teatrului secolului XXI.

La Bilancia soc. coop. a r. l. (Italia)
publicat la 23 iulie 2018
Organizația caută parteneri pentru proiectul EUROCOMEDIES care urmărește promovarea pieselor de teatru de comedie la nivel european, dovedind că circulația transnațională a operelor acestui gen poate depăși barierele lingvistice.

Úbiqa (Spania)
publicat la 23 iulie 2018
Organizația dorește să fie parteneră în proiecte care propun teme precum: dezvoltarea publicului; metode educaționale non-formale pentru îmbunătățirea abilităților profesionale ale artiștilor; utilizarea tehnologiilor digitale. 

Plunge district municipal public library (Lituania)
publicat la 20 iulie 2018
Caută parteneri pentru un proiect în domeniul patrimoniului cultural, focusat pe dezvoltarea capacităților organizaționale și pe dezvoltarea publicului.

Pozorište lektira (Serbia)
publicat la 17 iulie 2018
Doresc să fie parteneri în proiecte în domeniul artelor spectacolului, educației și al dezvoltării publicului.

Diputació de Barcelona (Spania)
publicat la 28 iunie 2018
Proiectul își propune să genereze know-how la nivel european cu privire la modul în care sunt păstrate vii culturile populare și tradiționale, în condițiile interacțiunilor dintre inițiativele tradiționale și propunerile inovatoare din diferite domenii culturale și artistice (meșteșuguri, arte vizuale, sărbători populare).

Lunjina (Serbia)
publicat la 15 iunie 2018
Caută parteneri pentru un proiect în domeniul muzicii tradiționale.

Studio6 – Contemporary music collective (Serbia)
publicat la 7 iunie 2018
Sunt în căutare de parteneri pentru un proiect în domeniul muzicii contemporane.

Villette Makerz (Franța)
publicat la 6 iunie 2018
Caută parteneri pentru un proiect de mai mică amploare în domeniul design-ului.

Zagreb Dance Center (Croația)
publicat la 6 iunie 2018
Caută parteneri între organizațiile și instituțiile din domeniile artă și dans contemporan, pentru un proiect vizând dansul contemporan și dezvoltarea publicului.

Department of Applied Research, Directorate of Conservation of An-cient and Modern Monuments, Hellenic Ministry of Culture (Grecia)

publicat la 31 mai 2018
Caută organizații din întreaga Europă cu care să colaboreze în domeniul conservării patrimoniului cultural, punând accentul pe analiza instrumentală, utilizarea unor tehnici și materiale noi și cercetarea efectelor mediului asupra patrimoniului.

Kaunas City Chamber Theatre (Lituania)
publicat la 28 mai 2018
Caută parteneri pentru un proiect de mai mică amploare care își propune să sporească accesibilitatea culturii în diferite comunități.

TK-21 - LaRevue (Franța)
publicat la 15 mai 2018
Caută parteneri pentru un proiect care va cerceta utilizarea și transformarea imaginilor în lumea noastră.

La Maison de l’architecture en Île-de-France, Le collectif Kurbis (Franța)
publicat la 7 mai 2018
Caută parteneri în rândul universităților, școlilor de arhitectură și design, laboratoarelor experimentale, think-tanks, colectivelor artistice, autorităților locale, laboratoarelor de cercetare și muzeelor pentru un proiect în domeniile: arhitectură, design, sociologie și ecologie.

ROSE Stories & Flanders Literature (Olanda)
publicat la 14 martie 2018
Caută parteneri pentru un proiect care își propune să identifice modalități de creștere a diversității literaturii pentru copii și tineri, implicând scriitori și ilustratori din medii diferite.

IMAGES 30 (Franța)
publicat la 7 martie 2018
Sunt în căutare de parteneri pentru un proiect care îmbină patrimoniul, turismul, educația și formarea și media, cu realitatea virtuală, realitatea augmentată, realitatea mixtă, noile tehnologii și neuroștiințe.

E/ART/H (Belgia)
publicat la 7 martie 2018
Caută parteneri în rândul organizațiilor peisagistice (responsabile pentru conservarea și îmbunătățirea peisajului și pentru creșterea sprijinului pentru natură, patrimoniu și recreere), muzeelor, centrelor culturale, școlilor de arte și companiilor private pentru a dezvolta un proiect privind arta în spațiul public. 

Cultural and Artistic Institute PerArtem (Slovenia)
publicat la 7 martie 2018
PerArtem este o organizație care activează în domeniul muzicii clasice, o atenție deosebită acordând activităților care combină muzica cu poezia. Organizația dorește să se implice în proiecte în care muzica clasică este conectată cu alte forme de artă.

Acesso Cultura (Portugalia)

publicat la 7 martie 2018
Sunt în căutare de parteneri cu ajutorul cărora să dezvolte un proiect legat de accesul - fizic, social și intelectual - către locuri și oferte culturale.

Institute on Social Dynamics (Grecia)
publicat la 5 martie 2018
Caută parteneri pentru un proiect care își propune să exploateze arta stradală (Street Art) ca instrument care contribuie la creșterea caracterului distinctiv, unicității și atractivității orașelor. ARHIVĂ