Oferte de parteneriat

Următoarele organizaţii din Europa intenţionează să depună sau să fie parteneri în proiecte de cooperare finanțate prin intermediul Subprogramului Cultura, pentru licitația aferentă anului 2018. Dacă sunteţi interesaţi să participați într-unul sau mai multe dintre aceste proiecte, vă rugăm să le scrieţi direct persoanelor de contact indicate în fiecare propunere de mai jos:

Voluntary Arts Ireland
publicat la 19 noiembrie 2018
Proiectul cercetează abordări comune aplicate în diferite contexte ale culturii pentru a dezvolta noi modalități de lucru în cooperare în vederea atingerii beneficiului reciproc.

Coop Atlante Società Cooperativa (Italia)
publicat la 16 noiembrie 2018
Propunerea se dorește a fi o continuare a proiectului Voyage Inside a Blind Experience, finanțat prin actualul program. Organizația dorește să aplice din nou, dezvoltând un proiect care va trece de la producția de servicii destinate persoanelor cu deficiențe de vedere, la realizarea de servicii împreună cu aceștia.

The Charitable Foundation "Platar. In Memory of Sergey Platonov" (Ucraina)
publicat la 16 noiembrie 2018
Caută parteneri în vederea realizării unui portal web dedicat promovării patrimoniului cultural și istoric al Europei prin mijloace noi și inovatoare.

STRAND (Serbia)
publicat la 16 noiembrie 2018
Tema proiectului este inovarea și creativitatea în societatea modernă, cu accent pe artă, arhitectură, tehnologie și știință ca principali promotori ai schimbării inovatoare.

Ana Monro Theatre (Slovenia) 
publicat la 15 noiembrie 2018
Organizația caută parteneri în rândul teatrelor de stradă cu experiență în organizarea de festivaluri stradale și a altor evenimente de educație și formare conexe.

Ekkokistirio Ideon (Grecia)
publicat la 15 noiembrie 2018
Organizația dorește să fie parteneră într-un proiect care valorifică fostele clădiri ale fabricilor din industria textilă.

Association "WCSCD" (Serbia)
publicat la 15 noiembrie 2018
Proiectul este conceput ca un program anual de ateliere, prelegeri și vizite de studio curriculare, toate cu intenția de a reuni personalități cheie internaționale și locale angajate în discursul curatorial.

Society for science advocacy “Science and the World” (Bosnia și Herțegovina)
publicat la 14 noiembrie 2018
Organizația realizează scenarii pentru scurtmetraje, expoziții despre știință și artă, ateliere de lucru, concerte și prelegeri publice, toate cu rolul de a aduce în atenția publicului larg diverse aspecte ale științei. Societatea ar fori să fie parteneră în proiecte în domeniile știință și artă.

Association of Architects in Bosnia and Herzegovina
publicat la 14 noiembrie 2018
Doresc să participe în proiecte în domeniul arhitecturii.

Research and Education Centre Mansion Rakičan (Slovenia)
publicat la 14 noiembrie 2018
Sunt interesați să participe ca parteneri în proiecte care au ca obiect conservarea și promovarea patrimoniului cultural sau dezvoltarea turismului durabil.

Vest-Agder Museum (Norvegia)
publicat la 12 noiembrie 2018
Proiectul Identity on the Line își propune să strângă informații privind felul în care muzeele sau alți profesioniști contribuie la înțelegerea problemelor majore ale societății, care pot afecta generațiile viitoare.

Pregrada Municipal Museum (Croația)
publicat la 12 noiembrie 2018
Muzeul dorește să fie partener într-un proiect de mai mică amploare, fiind interesat în special de dezvoltarea de noi programe pedagogice pentru copii, elevi și studenți, de ateliere de lucru interactive pentru tineri și de programe dedicate adulților.

Department of Culture and Tourism of Khmelnytskyi City Council (Ucraina)
publicat la 12 noiembrie 2018
Caută parteneri pentru un proiect care îmbină sculptura, patrimoniul, artele spectacolului, artele vizuale, design-ul, fotografia și muzica.

Municipal Foundation for Culture of Avilés (Spania)
publicat la 12 noiembrie 2018
Caută parteneri pentru un proiect în domeniul dezvoltării publicului, mai ales a tinerilor din Generația Z.

Association “Hayyou’Raqs” (Tunisia)
publicat la 12 noiembrie 2018
Organizația care își desfășoară activitatea în domeniul dansului dorește să fie parteneră în diverse proiecte de cooperare.

La Vénerie (Belgia)
publicat la 9 noiembrie 2018
Centrul cultural caută parteneri pentru un proiect care îmbină artele vizuale, artele spectacolului și organizarea de ateliere de creație. 

EmeraNox (Franța)
publicat la 31 octombrie 2018
Compania de teatru caută parteneri din domeniul noilor tehnologii și al artelor spectacolului pentru un proiect care își propune să creeze legături între prezent și trecut în ceea ce privește migrația în zonele miniere.

Department of Film and Media - Arts Academy at the Turku University of Applied Sciences (Finlanda)
publicat la 31 octombrie 2018
Academia dorește să fie parteneră în proiecte inițiatate de organizații care doresc să beneficieze de experiența sa în utilizarea filmului și a mass-mediei ca instrumente de cercetare, diseminare și educație. 

Vinnytsia Regional Development Agency (Ucraina)
publicat la 29 octombrie 2018 
Înființată în iunie 2016, Agenția de Dezvoltare Regională Vinița este o organizație neguvernamentală, nonprofit, care are drept obiectiv sprijinirea dezvoltării regiunii din centrul Ucrainei. Agenția dorește să fie parteneră în proiecte vizând cultura tradițională, arte vizuale, artele spectacolului și nu numai. 

DMO (Albania)
publicat la 25 octombrie 2018 
DMO este un ONG cu sediul în Tirana, care își propune să promoveze diversitatea, istoria și cultura albaneză. Organizația caută parteneri pentru un proiect în domeniul fotografiei.

Pozoriste lektira (Serbia)
publicat la 23 octombrie 2018
Teatrul dorește să coopereze cu alte teatre sau o organizații care să lucreze cu tinerii. Aflați mai multe informații despre activitatea organizației din acest film.

Symphony Orchestra Foundation of the Region of Murcia (Spania)
publicat la 23 octombrie 2018
Caută parteneri pentru proiecte în domeniul mobilității transnaționale a artiștilor și profesioniștilor din sectorul muzical, cu scopul de a îmbunătăți dialogul intercultural, a promova valorile comune ale Uniunii Europene, a crește accesul la operele culturale prin intermediul dezvoltării publicului și a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun.

Magnum Photos (Franța)
publicat la 22 octombrie 2018
Agenția caută parteneri pentru un proiect care își propune să stimuleze creativitatea și inovarea în domeniul fotografiei și să îmbunătățească motivațiile și perspectivele de carieră ale tinerilor fotografi.

AROGOS (Grecia)
publicat la 19 octombrie 2018
Asociația caută parteneri pentru un proiect în domeniul promovării și interpretării patrimoniului cultural.

Kolarac Endowment (Serbia)
publicat la 2 octombrie 2018
Fundația Kolarac este implicată în două proiecte de cooperare europeană (Take Over și Young@Opera) și este interesată de noi oportunități de colaborare în cadrul programului Europa Creativă.

Sommerblut Kulturfestival e.V. (Germania)
publicat la 11 septembrie 2018
WHAT DO WE BELIEVE IN este un proiect în domeniul artelor spectacolului care își propune să reliefeze crizele politice, socio-culturale și religioase care au loc în Europa de azi.

Ama Aquilone Social Cooperative NPO (Italia)
publicat la 5 septembrie 2018
Organizează anual Festivalul Ama, constând în dezbateri, întâlniri, spectacole de teatru și concerte. Doresc să fie parteneri în proiecte privind organizarea de festivaluri, dezvoltarea publicului și incluziunea socială.

Primăria din Sarajevo (Bosnia și Herțegovina) 
publicat la 23 august 2018
Dorește să fie parteneră într-un proiect de cooperare culturală alături de organizații care intenționează să aducă arta de cea mai înaltă calitate în regiunea Balcanilor. Primăria, situată în cea mai frumoasă și mai reprezentativă clădire construită în oraș în perioada austro-ungară, poate pune la dispoziție spații, poate contribui la producția artistică și/ sau la promovarea acesteia.  

Asociația Jam Cultural Session
 (Portugalia)
publicat la 23 august 2018
Organizația din domeniul muzicii jazz caută parteneri care împărtășesc aceleași obiective: încurajarea mobilității transnaționale a artiștilor contemporani, sprijinirea proiectelor interdisciplinare (artă și alte domenii), dezvoltarea de noi modele de business, reflecția critică cu privire la procesele artistice actuale.


Street Theatre HELIX
(Grecia)

publicat la 13 august 2018
Sunt în căutarea unor parteneri pentru un proiect care își propune să promove diverse spectacole de teatru desfășurate în spații neconvenționale.

Grupo Coral Ossónoba (Portugalia)
publicat la 3 august 2018
Grupo Coral Ossónoba și-a început activitatea în 1980. În acest moment este alcătuit din 4 coruri diferite (copii sub 6 ani, copii de la 7 la 13 ani, adolescenți între 13 și 20 ani și adulți). Organizația caută parteneri precum ansambluri de muzică, coruri, grupuri de dans sau teatru, organizații active în domeniul artelor vizuale și stradale, pentru un proiect de mai mică amploare în domeniul artelor spectacolului.

NNLE Propaganda (Georgia)
publicat la 31 iulie 2018
Caută parteneri pentru un proiect care vizează rezolvarea problemelor ecologice folosind arta și gândirea creativă, însă doresc să colaboreze și în alte proiecte în domeniul artelor vizuale.

Department of Theatre Studies University of Patras (Grecia)
publicat la 30 iulie 2018
Caută parteneri pentru un proiect în domeniul teatrului și literaturii, focusat pe promovarea oralității (tradiției orale) ca formă de artă.

City Council of the City of Šabac (Serbia)
publicat la 24 iulie 2018
Doresc să se implice ca parteneri în proiecte vizând teme precum migrația, dezvoltarea publicului și interpretarea patrimoniului cultural în arta contemporană. 

University of Rome “TOR VERGATA” (Italia)
publicat la 23 iulie 2018
Proiectul își propune dezvoltarea unei rețele de cooperare europeană menită să internaționalizeze și să consolideze rețeaua ORMETE existentă în Italia încă din anul 2012. Exploatând metode și instrumente prin intermediul istoriei orale, ORMETE creează, colectează, păstrează, digitalizează și studiază povestiri și memorii din lumea teatrului secolului XXI.

La Bilancia soc. coop. a r. l. (Italia)
publicat la 23 iulie 2018
Organizația caută parteneri pentru proiectul EUROCOMEDIES care urmărește promovarea pieselor de teatru de comedie la nivel european, dovedind că circulația transnațională a operelor acestui gen poate depăși barierele lingvistice.

Úbiqa (Spania)
publicat la 23 iulie 2018
Organizația dorește să fie parteneră în proiecte care propun teme precum: dezvoltarea publicului; metode educaționale non-formale pentru îmbunătățirea abilităților profesionale ale artiștilor; utilizarea tehnologiilor digitale. 

Plunge district municipal public library (Lituania)
publicat la 20 iulie 2018
Caută parteneri pentru un proiect în domeniul patrimoniului cultural, focusat pe dezvoltarea capacităților organizaționale și pe dezvoltarea publicului.

Pozorište lektira (Serbia)
publicat la 17 iulie 2018
Doresc să fie parteneri în proiecte în domeniul artelor spectacolului, educației și al dezvoltării publicului.

Diputació de Barcelona (Spania)
publicat la 28 iunie 2018
Proiectul își propune să genereze know-how la nivel european cu privire la modul în care sunt păstrate vii culturile populare și tradiționale, în condițiile interacțiunilor dintre inițiativele tradiționale și propunerile inovatoare din diferite domenii culturale și artistice (meșteșuguri, arte vizuale, sărbători populare).

Lunjina (Serbia)
publicat la 15 iunie 2018
Caută parteneri pentru un proiect în domeniul muzicii tradiționale.

Studio6 – Contemporary music collective (Serbia)
publicat la 7 iunie 2018
Sunt în căutare de parteneri pentru un proiect în domeniul muzicii contemporane.

Villette Makerz (Franța)
publicat la 6 iunie 2018
Caută parteneri pentru un proiect de mai mică amploare în domeniul design-ului.

Zagreb Dance Center (Croația)
publicat la 6 iunie 2018
Caută parteneri între organizațiile și instituțiile din domeniile artă și dans contemporan, pentru un proiect vizând dansul contemporan și dezvoltarea publicului.

Department of Applied Research, Directorate of Conservation of An-cient and Modern Monuments, Hellenic Ministry of Culture (Grecia)

publicat la 31 mai 2018
Caută organizații din întreaga Europă cu care să colaboreze în domeniul conservării patrimoniului cultural, punând accentul pe analiza instrumentală, utilizarea unor tehnici și materiale noi și cercetarea efectelor mediului asupra patrimoniului.

Kaunas City Chamber Theatre (Lituania)
publicat la 28 mai 2018
Caută parteneri pentru un proiect de mai mică amploare care își propune să sporească accesibilitatea culturii în diferite comunități.

TK-21 - LaRevue (Franța)
publicat la 15 mai 2018
Caută parteneri pentru un proiect care va cerceta utilizarea și transformarea imaginilor în lumea noastră.

La Maison de l’architecture en Île-de-France, Le collectif Kurbis (Franța)
publicat la 7 mai 2018
Caută parteneri în rândul universităților, școlilor de arhitectură și design, laboratoarelor experimentale, think-tanks, colectivelor artistice, autorităților locale, laboratoarelor de cercetare și muzeelor pentru un proiect în domeniile: arhitectură, design, sociologie și ecologie.

ROSE Stories & Flanders Literature (Olanda)
publicat la 14 martie 2018
Caută parteneri pentru un proiect care își propune să identifice modalități de creștere a diversității literaturii pentru copii și tineri, implicând scriitori și ilustratori din medii diferite.

IMAGES 30 (Franța)
publicat la 7 martie 2018
Sunt în căutare de parteneri pentru un proiect care îmbină patrimoniul, turismul, educația și formarea și media, cu realitatea virtuală, realitatea augmentată, realitatea mixtă, noile tehnologii și neuroștiințe.

E/ART/H (Belgia)
publicat la 7 martie 2018
Caută parteneri în rândul organizațiilor peisagistice (responsabile pentru conservarea și îmbunătățirea peisajului și pentru creșterea sprijinului pentru natură, patrimoniu și recreere), muzeelor, centrelor culturale, școlilor de arte și companiilor private pentru a dezvolta un proiect privind arta în spațiul public. 

Cultural and Artistic Institute PerArtem (Slovenia)
publicat la 7 martie 2018
PerArtem este o organizație care activează în domeniul muzicii clasice, o atenție deosebită acordând activităților care combină muzica cu poezia. Organizația dorește să se implice în proiecte în care muzica clasică este conectată cu alte forme de artă.

Acesso Cultura (Portugalia)

publicat la 7 martie 2018
Sunt în căutare de parteneri cu ajutorul cărora să dezvolte un proiect legat de accesul - fizic, social și intelectual - către locuri și oferte culturale.

Institute on Social Dynamics (Grecia)
publicat la 5 martie 2018
Caută parteneri pentru un proiect care își propune să exploateze arta stradală (Street Art) ca instrument care contribuie la creșterea caracterului distinctiv, unicității și atractivității orașelor. ARHIVĂ