Oferte de parteneriat

Următoarele organizaţii din Europa intenţionează să depună sau să fie parteneri în proiecte de cooperare finanțate prin intermediul Subprogramului Cultura, pentru licitația organizată în anul 2019. Dacă sunteţi interesaţi să participați într-unul sau mai multe dintre aceste proiecte, vă rugăm să le scrieţi direct persoanelor de contact indicate în fiecare propunere de mai jos:

Escuela de Arte y Superior de Conservación y Restauración de Bienes Culturales de León (Spania)
publicat la 08 noiembrie 2019
Organizația dorește să fie parteneră în proiecte care vizează creația (utilizarea materialelor reciclate și dezvoltarea de instalații și spectacole de artă) cu un puternic accent educațional pentru tineri/noi profesioniști și profesori din domeniul cultural.

EventToura (Armenia)
publicat la 05 noiembrie 2019
Organizația caută parteneri pentru un proiect care își propune să aducă opera mai aproape de public prin intermediul spectacolelor de stradă.

Serbian Literary Society (Serbia)
publicat la 05 noiembrie 2019
Proiectul își propune să identifice motive pentru care oamenii citesc/nu citesc pentru a stabili o strategie în vederea lărgirii publicului literar și aprofundării experienței sale de lectură.

NotreCultured’Abord/LaFabrique (Tunisia)
publicat la 04 noiembrie 2019
Organizația dorește să fie parteneră în proiecte care tratează discriminarea păe motive de gen în industriile creative și accesul limitat la oferte culturale și artistice în regiunile defavorizate.

Municipality of Budva (Muntenegru)
publicat la 31 octombrie 2019
Municipalitatea dorește să fie parteneră în proiecte care abordează teme precum: valorificarea patrimoniului cultural, organizarea de expoziții, festivaluri, concerte de muzică și piese de teatru.

Museums and Galleries of Podgorica (Muntenegru)
publicat la 31 octombrie 2019
Organizația este interesată să participe ca parteneri în proiecte care abordează unele dintre următoarele obiective și priorități: circulația transnațională a operelor de artă, dezvoltarea publicului, inovația, noi modele de afaceri în cultură și proiecte sociale adaptate creativității tinerilor, grupurilor subreprezentate și/sau persoanelor cu dizabilități.

MeetShareDance Association (Spania)
publicat la 28 octombrie 2019
Sunt interesați să se implice ca parteneri în proiecte din zona de dansului, proiecte care vizează accesibilitatea și incluziunea, proiecte educaționale despre incluziune și artă, sau în proiecte interdisciplinare.

Asociación cultural La Madre Monte (Spania)
publicat la 28 octombrie 2019
Doresc să fie parteneri în proiecte legate de dezvoltarea zonelor rurale și izolate, prin crearea de noi spații de artă și culturale și implicarea comunităților locale.

The Dnipropetrovs’k house of organ and chamber music (Ucraina)
publicat la 28 octombrie 2019
Caută parteneri pentru un proiect pe tema apei și a rolului său în conservarea vieții pe pământ (ecologia apei), îmbinând artele vizuale, artele spectacolului, patrimoniul și muzica. 

Sjøholmen (Norvegia)
publicat la 22 octombrie 2019
Caută parteneri în rândul organizațiilor care lucrează cu copiii pentru un proiect care îmbină educația și arta.

IE Creativity Center (Spania)
publicat la 22 octombrie 2019
Caută parteneri interesați de un proiect de consolidare a capacității pentru a ajunge la noi audiențe în domeniile patrimoniului, educației, artelor spectacolului și vizuale, tehnologiei, realității virtuale, muzicii și audiovizualului.

PER THEATER FORMANCE (Grecia)
publicat la 17 octombrie 2019
Organizația, unul dintre cele mai importante și influente grupuri de teatru din Grecia, dorește să oarticipe ca partener în proiecte din domeniile artelor spectacolului, interculturale, interdisciplinare și educaționale.

Culture Hub Croatia
publicat la 15 octombrie 2019
Doresc să se implice din postura de parteri în proiecte care valorifică spații goale sau abandonate, dar și potențialul huburilor creative pentru regenerarea urbană și a patrimoniului.

Biennale of Western Balkans (Grecia)
publicat la 15 octombrie 2019
Doresc să fie parteneri în proiecte din domenii precum: patrimoniul cultural, arta contemporană, new media, dezvoltarea publicului, dezvoltarea de noi business în cultură, dezvoltarea  de metodologii educaționale inovatoare.

Platform for Changes (Georgia)
publicat la 15 octombrie 2019
Caută parteneri pentru un proiect care își propune să consolideze rolul dansului contemporan și să contribuie la stimularea internaționalizării carierei artiștilor din acest domeniu.

ANO FESTIVAL (Grecia)
publicat la 14 octombrie 2019
Își propun să creeze o rețea de festivaluri de muzică organizate pe insule sau în zonele de coastă ale Uniunii Europene.

Cultura Foundation (Finlanda)
publicat la 14 octombrie 2019
Fundația caută parteneri pentru un proiect care înceacă să identifice programe de integrare socială care să dezvolte noi modele/produse de mediere interculturală prin intermediul culturii și artei.

Center for Study in Cultural Development (Serbia)
publicat la 11 octombrie 2019
Caută parteneri pentru un proiect având ca scop investigarea influenței muzicii asupra dezvoltării și implicării publicului.

Zhivago Theatre (Ucraina)
publicat la 11 octombrie 2019
Caută parteneri pentru un proiect interdisciplinar în domeniul artelor spectacolului, educației și dezvoltării publicului.

Município de Lousada (Portugalia)
publicat la 10 octombrie 2019
Primăria a fost deja parteneră în două proiecte de cooperare. De această dată instituția caută parteneri pentru organizarea unei bienale de artă, care urmărește să exploreze patrimoniul imaterial, reinventarea locului, spațiului urban și recuperarea tradițiilor ancestrale.

Grande Cru (Polonia)
publicat la 10 octombrie 2019
Caută parteneri pentru un proiect care îmbină arhitectura, patrimoniul cultural, fotografia, multimedia și artele vizuale. 

THE ASSOCIATION OF HISTORIC TOWNS OF SLOVENIA
publicat la 10 octombrie 2019
Organizația coordonează deja un proiect de cooperare europeană, Asociația Orașelor Istorice din Slovenia în calitate de partener principal împreună cu alți parteneri de proiect implementează proiectul Young art(ist)s refreshing heritage sites, prin care tineri artiști tineri din țările partenere îmbogățesc și reîmprospătează situri de patrimoniu cultural cu creativitatea și energia lor. Asociația dorește să continue acest proiect, câutând parteneri din domenii precum teatru, storytelling, implicare civică, patrimoniu cultural.

"Zis" Centre of Culture NGO (Armenia)
publicat la 10 octombrie 2019
Caută parteneri pentru un proiect care sprijină teatrele și actorii din afara marilor orașe și promovează spectacolele în aer liber.

Public Open University Varazdin (Croația)
publicat la 10 octombrie 2019
Organizația caută parteneri din sfera filmului, audiovizualului, patrimoniului cultural sau teatrului, pentru un proiect care se concentrează pe reinventarea rolului operatorilor culturali în dezvoltarea comunității.

Creando por Soria (Spania)
publicat la 08 octombrie 2019
Organizația este interesată să participe în proiecte de cooperare ca partener. Este interesată cu precădere de: proiecte artistice în zone cu densitate scăzută a populației; rezidențe artistice în comunități rurale; guvernare socială, implicarea tinerilor și dezvoltarea locală prin teatru; noi practici artistice.

ESPRONCEDA – Institute for Art & Culture (Spania)
publicat la 07 octombrie 2019
Organizația dorește să fie parteneră în proiecte din zona de artelor vizuale, dansului, literaturii, muzicii, patrimoniului sau interdisciplinare.

Athens & Epidaurus Festival (Grecia)
publicat la 04 octombrie 2019
Sunt interesați să colaboreze cu alți parteneri în proiecte care promovează teatrul, dansul, muzica, arta stradală, patrimoniul tangibil și intangibil.

Urban Development Center (Serbia)
publicat la 03 octombrie 2019
Organizația dorește să fie parteneră în proiecte din zona patrimoniului cultural, new media, dezvoltarea publicului și dezvoltarea de metodologii educaționale inovatoare.

PLATFORMA – URBAN CULTURE CO. / ANIMASYROS (Grecia)
publicat la 02 octombrie 2019
Caută parteneri pentru co-organizarea unui proiect al cărui obiectiv principal constă în dezvoltarea culturii audiovizuale contemporane și mobilizarea culturii urbane, prin intermediul unor evenimente profesionale și educaționale.

Active For Culture (Georgia)
publicat la 30 septembrie 2019
Caută parteneri pentru un proiect axat pe generarea de abordări inovatoare în domeniul artelor media, practicii creative și tehnologiei.

Conservatório - Escola das Artes Engº Luiz Peter Clode (Portugalia)
publicat la 30 septembrie 2019
Caută parteneri în rândul școlilor și instituțiilor care promovează concertele de orchestră pentru un proiect care își propune conservarea patrimoniului cultural și local al Europei prin intermediul formării în muzica orchestrală.

PHONES:ON (Serbia)
publicat la 30 septembrie 2019
Proiectul în domeniul muzicii își propune să faciliteze crearea unui cadru în care compozitori, artiști, interpreți, informaticieni și dezvoltatori de aplicații să lucreze împreună pentru a compune piese muzicale noi prin intermediul telefoanelor inteligente.

Andys Skordis Composer Gelsersekade (Serbia)
publicat la 26 septembrie 2019
Proiectul își propune să creeze un cadru care să stimuleze creația de noi opere de artă contemporană și să realizeze o platformă prin care artiștii profesioniști și amatori se pot întâlni și lucra împreună. Organizația caută un lider pentru acest proiect.

Centre of Early Childhood Intervention VOINICEL (Moldova)
publicat la 23 septembrie 2019
Caută parteneri pentru un proiect în domeniul terapiei prin muzică și educației transdisciplinare.

OKTANA – CASA DE CULTURA s.l. (Spania)
publicat la 19 septembrie 2019
Organizația dorește să fie parteneră în proiecte privind schimbul cultural și organizarea de evenimente (inclusiv muzică, teatru și artă), producții și expoziții audiovizuale, precum și proiecte educaționale.

Latvian Operetta Foundation (Letonia)
publicat la 17 septembrie 2019
Doresc să fie parteneri în proiecte în domeniile muzicii clasice și teatrului muzical.

VRHAM! Festival (Germania)
publicat la 10 septembrie 2019
Sunt în căutare de parteneri din rândul festivalurilor, muzeelor, centrelor culturale, universităților sau companiilor din domeniul artelor digitale și imersive pentru un proiect în domeniul realității virtuale și augmentate.

Collage CONNECT PEOPLE (Grecia)
publicat la 09 septembrie 2019
Caută parteneri cu experiență în organizarea de festivaluri internaționale, cu intenția de a organiza un festival care să găzduiască expoziții foto, instalații video, conferințe, ateliere de lucru și spectacole și să promoveze dialogul și schimbul intercultural. 

Fundación Ibercaja (Spania)
publicat la 04 septembrie 2019
Organizația dorește să fie parteneră în cadrul unui proiect de cooperare care vizează dezvoltarea publicului, în mod special promovarea artei și a picturii în rândul copiilor și tinerilor.

reConvert (Spania)
publicat la 14 august 2019
Doresc să fie parteneri în proiecte în domeniul muzicii.

Upstate Theatre Project (Irlanda)
publicat la 06 august 2019
Caută potențiali parteneri în rândul organizațiilor implicate în lucrul cu comunitățile pentru un proiect care se concentrează pe potențialul de conectare a acestora prin intermediul cântecului.

Iniciativa Fór_um/Velvet Carnival (Cehia)
publicat la 02 august 2019
Organizația dorește să fie parteneră în proiecte vizând organizarea de festivaluri care reunesc diferite grupuri profesionale, sociale și de vârstă și care încearcă să reflecte probleme politice / sociale presante. 

Passeurs d’images (Franța)
publicat la 31 iulie 2019
Caută parteneri pentru un proiect de mai mică amploare în domeniul filmului, medierii culturale, incluziunii sociale prin cultură și migrației.

Azarte (Spania)
publicat la 31 iulie 2019
Organizația este în căutare de parteneri pentru realizarea unei platforme digitale care să conțină instrumente și caracteristici utile în domeniul artelor spectacolului, care să fie folosită toate părțile implicate în realizarea unei producții culturale: artiști, tehnicieni, autori, spații culturale, programatori, profesori și formatori, festivaluri, mediul academic și public.

Province of Liege – Culture Department (Belgia)
publicat la 17 iulie 2019
Autoritatea publică este interesată să se implice ca partener într-un proiect european care promovează spațiile de spectacole în care se cântă muzică live, pentru a stimula circulația transnațională a artiștilor emergenți europeni și pentru a-i ajuta să-și dezvolte cariera.

Compagnie José Besprosvany (Belgia)
publicat la 17 iunie 2019
Fondată în anul 1986, Compania de Teatru José Besprosvany caută parteneri în rândul organizațiilor din domeniul artelor spectacolului pentru un proiect care are drept scop declanșarea reflecției asupra secularității ca valoare europeană, pentru generațiile viitoare.

Cultural and Artistic Institute PerArtem (Slovenia)
publicat la 14 iunie 2019
Institutul PerArtem caută organizații din întreaga Europă pentru a creea parteneriate pe termen lung în domeniul culturii, cu accent în special pe muzica clasică. PerArtem dorește să participe la diferite proiecte în care muzica clasică este tema principală, în legătură cu alte forme de artă.

Areté Publishing House (Serbia)
publicat la 21 mai 2019
Caută parteneri din domeniile literaturii, artelor spectacolului și dezvoltării publicului pentru un proiect centrat pe promovarea abordărilor performative de promovare a cărților și pe utilizarea instrumentelor digitale în etapa de distribuție, pentru a ajunge la audiențe complet noi. 

Greek & Foreign Creators (Grecia)
publicat la 20 mai 2019
Organizația intenționează să promoveze toate tipurile de creație artistică, dialogul și schimbul intercultural, prin intermediul unui festival polimorf. Ei sunt interesați să organizeze expoziții de artă și fotografie, instalații de sunet și lumini, spectacole de teatru și muzică, ateliere artistice.

Atlas Weekend (Ucraina)
publicat la 14 mai 2019
Înființat în 2015, Atlas Weekend este cel mai mare festival de muzică din Ucraina. Organizatorii festivalului doresc să fie parteneri în proiecte ale unor instituții sau companii din domeniul muzicii.

Peoples' Diplomacy (Armenia)
publicat la 07 mai 2019
Caută parteneri pentru un proiect care promovează dialogul intercultural prin împărtășirea muzicii minorităților etnice prin intermediul unui festival internațional și a unor ateliere profesionale.

Association of Citizens "Crown" (Grecia)
publicat la 06 mai 2019
Caută parteneri pentru un proiect în domeniul artei stradale. Prin intermediul acestuia, fotografii și texte sunt puse la dispoziția publicului printr-o platformă inovatoare (un muzeu virtual), permanent actualizată cu materiale noi.

Megaron - The Athens Concert Hall (Grecia)
publicat la 22 aprilie 2019
Înființată în 1981, Megaron - Sala de Concerte din Atena este o organizație nonprofit, spațiu creativ pentru activități culturale și educaționale, centru de artă care promovează rolul culturii în comunitate. Organizația dorește să colaboreze cu șăli de concerte, filarmonici și opere, conservatoare, orchestre, teatre și alte organizații din domeniul muzicii clasice, teatrului și dansului.

Krapina Tourist Board (Croația)
publicat la 11 aprilie 2019
Organizația are experiență în organizarea de evenimente sau festivaluri care promovează muzica, teatrul, artele plastice etc. Doresc să fie parteneri în proiecte care îmbină turismul și cultura.

Students' City Cultural Center (Serbia)
publicat la 29 martie 2019
Caută parteneri petru un proiect care îți propune să dezvolte un program internațional de rezidențe pentru pentru artiști și grupuri cu experiență în practici de artă participativă, interesați de cercetarea diferitelor aspecte ale vieții studențești.

Jam Session Cultural Association (Portugalia)
publicat la 31 ianuarie 2019
Caută parteneri între organizațiile active în sectorul artelor spectacolului, pentru un proiect de mai mică amploare în domeniul muzicii.

Association of Finnish Children’s Cultural Centers (Finlanda)
publicat la 28 ianuarie 2019
Caută parteneri pentru un proiect care își propune să creeze o rețea de de Centre Culturale pentru copii.

Fondazione Teatro della Città di Livorno Carlo Goldoni (Italia)
publicat la 28 ianuarie 2019
Teatrul caută parteneri din diferite domenii (artele spectacolului, educație, arte plastice etc.) pentru a crea o rețea care să promoveze mobilitatea transnațională a artiștilor și a operelor lor, să încurajeze procesul de integrare culturală și socială și să sporească învățarea și diseminarea competențelor culturale și creative.
ARHIVĂ