Premiul „Turn on Literature” – apel pentru opere literare digitale

10 mai 2017

În cadrul proiectului  „Turn on Literature” finanțat de Europa Creativă – Cultura a fost lansat un apel pentru opere de literatură digitală, cele selectate urmând a fi expuse în cadrul unor biblioteci din Bergen, Norvegia, Râmnicu Vâlcea, România și Roskilde, Danemarca.

Operele de literatură digitală sunt definite ca „lucrări care prezintă importante aspecte literare folosind avantajele oferite de funcțiile și contextele puse la dispoziție de un computer independent sau conectat la rețeaua internet”. Mai precis, acestea nu sunt același lucru cu o carte în format electronic (e-book), care poate fi imprimată și citită de pe hârtie, ci un artefact literar multimedia, care pot fi experimentate pe deplin numai prin mijloace digitale.

Una dintre cele 5 opere selecționate și promovate în cadrul expozițiilor va câștiga premiul  „Turn on Literature”. Câștigătorul va fi invitat să participe la o serie de întruniri și discuții în cadrul expozițiilor programate în Bergen, Norvegia și Roskilde, Danemarca, costurile fiind suportate de către organizatori în limita a 1500 euro per deplasare.

Termenul-limită pentru înscriere este 10 iunie 2017.

Mai multe detalii despre premiu și condițiile de participare se regăsesc aici.