Până la finalul acestei luni puteți nominaliza un monument istoric pentru programul „7 cele mai periclitate situri din Europa” în 2018

08 iunie 2017

Pretutindeni în Europa monumentele istorice și siturile de patrimoniu sunt în pericol. Unele din cauza lipsei de resurse sau expertiză, altele din cauza dezastrelor naturale sau a acțiunilor umane. Pentru a asigura un viitor durabil pentru aceste situri, Europa Nostra și European Investment Bank Institute au lansat în 2013 programul „7 Most Endangered”.

Acest program ajută monumentele istorice din Europa prin mobilizarea comunităților, publicului și partenerilor privați. Acesta nu este un program de finanțare, scopul lui fiind să servească drept un catalizator pentru mobilizare și acțiune.

„7 Most Endangered” este susținut de programul Europa Creativă al Uniunii Europene prin intermediul proiectului „Mainstreaming Heritage” gestionat de Europa Nostra.

Dacă aveți cunoștință de un sit important de patrimoniu aflat în pericol – precum un monument istoric, un sit arheologic, un locaș de cult, un complex industrial, un parc istoric, un muzeu sau chiar un bun de patrimoniu mobil – nominalizați-l în cadrul programului 7 cele mai periclitate situri din Europa din 2018.

Lista finală a celor 7 situri europene aflate în pericol va fi făcută publică în februarie 2018, în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural.

Nominalizările pot fi realizate de membrii și organizațiile asociate Europa Nostra, dar și de organizații publice sau private care activează în domeniul patrimoniului în țări în care Europa Nostra nu este încă reprezentată.

Numai cu sprijinul vostru putem salva patrimoniul nostru comun!

Termenul limită pentru
transmiterea aplicațiilor este 30 iunie 2017.
Credit imagine: Europa Noastra. Cele mai periclitate situri de patrimoniu din Europa în 2016.