S-a lansat Barometrul Hub-urilor Creative. Participă și tu!

16 august 2017

Rețeaua Europeană a Hub-urilor Creative / European Creative Hubs Network lansează Barometrul Hub-urilor Creative, un studiu-pilot anual care va pune bazele pentru a compara și a înțelege comunitatea acestor structuri la nivel european în următorii ani. 

Hub-urile creative sunt platforme sau spații de lucru pentru artiști, muzicieni, designeri, producători de film, antreprenori care înființează start-up-uri, dezvoltatori de aplicații și alți profesioniști din domeniile creative. Acestea sunt diferite ca structură, sectoare de activitate incluse și servicii oferite, variind în ceea ce privește forma de organizare de la cooperative la laboratoare și incubatoare, fiind statice, mobile sau online.

Proiectul are o durată de doi ani și este cofinanțat de programul Europa Creativă prin intermediul componentei transsectoriale. British Council coordonează această inițiativă dezvoltată în parteneriat cu Rețeaua Europeană pentru Afaceri și Inovare și șase hub-uri creative: Bios (Grecia), Roco (Marea Britanie), betahaus (Germania), Kulturni Kod/Nova Iskra (Serbia), Creative Edinburgh (Marea Britanie), Factoria Cultural (Spania).

Barometrul are următoarele obiective:

  • să ofere o imagine de ansamblu asupra comunității hub-urilor creative din Europa în fiecare an;
  • să poată fi utilizat de către comunitatea de hub-uri ca un instrument de creștere a conștientizării, dar și în procesul de planificare și management;
  • să ofere în timp o bază pentru comparații și analize, marcând evoluția și tendințele acestui sector.

Rețeaua a lansat vineri, 11 august 2017, un sondaj pe care hub-urile sunt invitate să îl completeze până la 29 septembrie a.c.

Rezultatele barometrului vor fi prezentate într-un raport care va fi însoțit de o serie de concluzii.