Tele-Encounters, un proiect Europa Creativă despre poveștile românilor care trăiesc departe de familii

23 octombrie 2017

Pornind de la faptul că în 2016 în România existau cel puțin 300.000 de copii cu părinți plecați la muncă peste hotare, echipa proiectului „Tele-Encounters”, coordonat de Teatrul Dramatic „George Ciprian” din Buzău în parteneriat cu Universitatea Catolică San Antonio din Murcia (Spania) și Municipalitatea din Lousada (Portugalia), invită românii care muncesc în Spania și Portugalia să povestească despre problemele lor de zi cu zi și să ia parte astfel la scrierea scenariului unui spectacol de teatru inedit, bazat pe poveștile lor de viață.

Spectacolul va fi conceput și regizat de Marina Diana Hanganu și Ion Mircioagă, iar actori aflați în țări diferite vor reconstitui prin video call-uri universul părinților și al copiilor care se văd doar prin Skype. Spectacolul va avea loc simultan în Murcia și Buzău, sălile de teatru fiind conectate în timp real pe internet.


Cei care doresc să fie implicați în procesul creativ sunt rugați să trimită un email de intenție la
departedefamilie@gmail.com, iar echipa de proiect îi va contacta pentru a stabili un interviu.

„Tele-Encounters”, proiect cofinanțat prin programul Europa Creativă, este o platformă de cercetare artistică care își propune să exploreze relațiile familiale în contextul migrației și să contribuie la dezvoltarea teleprezenței (prezență mediată tehnologic) ca limbaj artistic.