Europa Creativă la Târgul Gaudeamus 2017

16 noiembrie 2017

Joi, 23 noiembrie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează o întâlnire cu editurile interesate să dezvolte proiecte de traduceri literare cu bani europeni.

Evenimentul va avea loc în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învățătură, Sala Cupola a Pavilionului Central Romexpo din București, între orele 13:00 și 14:00 și este organizat cu sprijinul Asociației Editorilor din România și al Radio România.

Editurile vor afla cum pot obține până la 100.000 de euro anul viitor pentru traducerea, publicarea și promovarea unor opere de ficțiune prin Programul Europa Creativă 2014-2020 al Uniunii Europene. Prezentările vor include condițiile esențiale pentru accesarea acestei finanțări, recomandări concrete pentru elaborarea aplicației și beneficiile generate de participarea la program. Participanții vor avea ocazia să adreseze întrebări și să dezbată structura și criteriile de participare ale acestei linii de finanțare în relație cu nevoile actuale ale editurilor pe care le reprezintă.

Biroul Europa Creativă România este punctul de contact național care promovează acest program comunitar în România, acordă asistență tehnică gratuită operatorilor care vor să-l acceseze și promovează proiectele finanțate.

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta telefonic la numărul 021 316 6061 sau în scris la adresa cultura@europa-creativa.eu, persoană de contact: Sorin Enuș.