Premiul special UBU pentru proiectul Fabulamundi

28 decembrie 2017

În 16 decembrie 2017, proiectul „Fabulamundi. Playwriting Europe” a primit pestigiosul Premiu UBU pentru artele spectacolului din Italia, la categoria „Premiu special”.

„Fabulamundi” se remarcă prin faptul că a primit de trei ori finanțare din partea UE: o dată prin Programul Cultura 2007-2013 și de două ori prin Programul Europa Creativă – Cultura.

Cel mai recent proiect „Fabulamundi” se desfășoară între 2017 și 2020 și se axează pe tema depășirii granițelor (Beyond borders”). Este coordonat de Asociația culturală PAV din Italia și constă în cooperarea dintre teatre, festivaluri și organizații culturale din 10 țări europene (Italia, Franța, Germania, Spania, România, Austria, Belgia, Marea Britanie, Polonia și Cehia). Scopul acestei ediții a proiectului este de a promova dramaturgia contemporană în Europa și a oferi autorilor și artiștilor din domeniu oportunități de dezvoltare profesională.

Teatrul Odeon și Teatrul Naţional Târgu-Mureş sunt parteneri în acest proiect de cooperare sustenabil încă din anul 2013.

Detalii aici.