IMM-urile sprijinite din fonduri UE

02 martie 2018

Fondul European de Investiții (FEI) a creat o hartă interactivă cu IMM-urile din statele membre finanțate de Uniunea Europeană.

Potrivit informației oferite de FEI prin intermediul acestui instrument online, 161 de IMM-uri din sectoarele culturale și creative din Spania, Franța și România au accesat până în prezent fonduri rambursabile în valoare de 32 de milioane € prin mecanismul de garantare Europa Creativă.

Mecanismul de garantare este parte a componentei transsectoriale a Programului Europa Creativă. Având o alocare de 121 de milioane € pentru perioada 2016-2020, acesta are același obiectiv ca și componenta pentru IMM-uri a Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), care se află la baza Planului de investiții pentru Europa: intensificarea activității de creditare în favoarea IMM-urilor pentru ca acestea să-și extindă activitățile.

Facilitatea fost lansată pentru a îmbunătăți rata de finanțare a inițiativelor antreprenorilor din sectoarele culturale și creative, în condițiile în care gradul de creditare a planurilor lor de afaceri este mult mai scăzut decât în cazul inițiativelor din alte domenii de activitate.

Intermediarul financiar din România selectat de Fondul European de Investiții pentru a oferi soluții de creditare prin intermediul Mecanismului de garantare pentru sectoarele culturale și creative din cadrul Programului Europa Creativă 2014-2020 este Libra Internet Bank. Soluțiile de creditare garantată propuse de acesta sunt
Desenează Viitorul și Fii Creativ.


Sursa foto: Comisia Europeană