Sesiune de informare pentru edituri: Proiecte de traduceri literare

15 martie 2018

Cum accesați fonduri UE pentru traducerea, publicarea și promovarea unor opere de ficțiune

 

Miercuri, 28 martie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează o sesiune de informare gratuită pentru editurile interesate să depună proiecte de traduceri literare în cadrul următoarei licitații Europa Creativă care se va lansa luna aceasta, cu termen-limită de depunere în mai.

Întâlnirea va avea loc la București,
în mansarda Muzeului Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8), între orele 14:00 și 17:15. Agenda este disponibilă aici.

Editurile vor afla cum pot obține până la 300.000 € pentru un proiect de traducere, publicare și promovare a unor opere literare prin intermediul acestui program al UE.

Pentru a veni în sprijinul editurilor românești, l-am invitat pe domnul Arnaud Pasquali, reprezentantul Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) din Bruxelles, să susțină o prezentare despre aspectele esențiale ale următoarei licitații. Participând la acest eveniment, editurile vor avea ocazia unică de a intra în dialog direct cu un reprezentant al instituției europene finanțatoare.

În cadrul sesiunii vor fi prezentări despre cerințele și condițiile finanțării, exemple de proiecte selectate din alte țări, recomandări practice despre completarea dosarului de finanțare și ce înseamnă un proiect cu șanse reale de succes. De asemenea, vom aloca timp și pentru o discuție liberă cu domnul Pasquali referitoare la provocările cu care se confruntă industria cărții la nivel național și cum ne-am dori să arate viitoarele finanțări UE pentru acest sector după 2020. Agenda sesiunii va fi disponibilă în scurt timp.

Prezentările și discuțiile vor avea loc în limba engleză, cu posibilitatea de a asigura interpretarea consecutivă/ simultană dacă este cazul (vă rugăm precizați acest lucru în formularul de înscriere).  

Europa Creativă - Cultura finanțează: traducerea și publicarea de opere de ficțiune (romane, nuvele, piese de teatru, poezii, benzi desenate, cărți de ficțiune pentru copii etc.); traducerea unor fragmente din opere de ficțiune traduse pentru cataloagele editurilor, în vederea promovării vânzării drepturilor de autor; evenimente speciale și activități de comercializare/distribuire pentru promovarea operelor traduse. Operele eligibile sunt cele de ficțiune deja publicate în format tipărit sau digital (e-books). Limbile eligibile sunt cele oficiale ale țărilor participante la program, la care se adaugă, ca limbi sursă, latina și greaca veche.

Vă puteți înscrie la sesiune completând acest scurt 
formular onlinepână cel târziu luni, 26 martie

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta telefonic la numărul 021 316 6061 sau în scris la adresa 
cultura@europa-creativa.eu (persoană de contact: Sorin Enuș).