Două licitații Europa Creativă deschise în vederea sprijinirii sectorului muzical

24 mai 2018

Încă din 2014, programul Europa Creativă sprijină sectoarele culturale și creative, inclusiv audiovizualul,  la nivel comunitar. Între acestea, sectorul muzical se remarcă prin faptul că oferă mai multe locuri de muncă decât industria filmului și generează peste 25 de miliarde de euro anual. De asemenea, muzica joacă un rol deosebit în peisajul diversității culturale europene și are capacitatea de a genera schimbări pozitive pe mai multe planuri la nivelul societății.

Ținând seama de aceste aspecte, la finalul lui 2015, Comisia a inițiat un dialog cu reprezentanți ai sectorului muzical din Europa cu scopul de a identifica principalele dificultăți cu care se confruntă domeniul și soluții pentru acestea, inclusiv prin sprijin financiar. Acest demers s-a derulat sub numele de Music Moves Europe și denumirea a fost păstrată nu numai pentru cadrul de dialog, ci și pentru inițiativele care au continuat discuțiile inițiale dintre Comisie și reprezentanții sectorului.  În acest context, pe baza
raportului unui grup de lucru, a fost inițiată acțiunea pregătitoare „Music Moves Europe: Boosting European music diversity and talent” cu scopul de a testa modalități de a sprijini financiar sectorul muzical în următorul cadru financiar multianual.

În cadrul acțiunii pregătitoare Music Moves Europe, Comisia a lansat două apeluri de proiecte:


1.
Music Moves Europe – Training Scheme For Young Music Professionals, termen-limită 27.08.2018, valoarea maximă a granturilor: 55.000 euro, reprezentând 80% din valoarea proiectului propus. Vor fi finanțate aproximativ 10 propuneri.

2.
Music Moves Europe – Online and offline distributions, termen-limită 10.09.2018, valoarea maximă a granturilor: 30.000 euro, reprezentând 90% din valoarea proiectului propus. Vor fi finanțate aproximativ 10 propuneri.

Vă invităm să consultați documentele licitațiilor accesând hyperlinkurile de mai sus.