Cooperarea culturală România – Ucraina. De la idei de proiect la parteneriate de succes

08 iunie 2018

(For English please click here)


Cum pot lucra împreună organizațiile culturale din România și Ucraina?
Cum construim un parteneriat și o propunere de proiect european de succes?
Ce oportunități de finanțare oferă Programul Europa Creativă pentru proiectele de cooperare culturală?
Ce tip de proiecte de cooperare s-au finanțat prin Europa Creativă și prin Programul de cooperare transfrontalieră România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013?

Acestea sunt câteva dintre întrebările esențiale la care vom răspunde în cadrul evenimentului de informare și networking organizat de Birourile Europa Creativă din România și din Ucraina, în colaborare cu Muzeul Bucovinei și Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava.

Evenimentul își propune să încurajeze cooperarea dintre operatorii culturali din România și Ucraina, care doresc să acceseze anul acesta finanțările Europa Creativă și să descopere cât mai multe exemple de bune practici în materie de parteneriate transfrontaliere sau transnaționale de succes.  

Întâlnirea pe care o propunem are două componente principale: informare și networking/ prezentarea unor propuneri de proiecte. În partea de informare, organizatorii și invitații lor vor susține prezentări despre oportunitățile de finanțare a cooperării culturale, studii de caz ale unor proiecte selectate și vor oferi recomandări pentru construirea unor parteneriate de succes. În ceea ce privește componenta de networking/ prezentare a unor idei de proiect, vom aloca timp pentru scurte prezentări (pitching) ale intențiilor de cooperare colectate anterior de la operatorii culturali români și ucrainieni participanți sau înscriși la eveniment. Ulterior prezentărilor, cei interesați de una sau mai multe dintre propunerile auzite pot discuta direct cu inițiatorii despre posibilitatea de a dezvolta proiectul împreună. 

La eveniment sunt așteptați și reprezentanți ai unor instituții și organizații culturale din Ucraina.

Pentru partea de informare a întâlnirii va exista traducere consecutivă română-ucraineană/ ucraineană-română. Prezentările propunerilor de proiecte de cooperare (pitching) se vor realiza exclusiv în limba engleză, fără traducere, fiind necesar ca participanții interesați să poată continua direct dialogul despre parteneriat într-o limbă comună.

Cei interesaţi să participe sunt rugaţi să completeze
formularul de înscriere online. De asemenea, aceia dintre dv. care vor să identifice parteneri din Ucraina sunt invitați să completeze și formularul de prezentare a organizației/ ideii de proiect. Ne puteți trimite acest formular de parteneriat chiar dacă nu ajungeți la eveniment (caz în care îl vom prezenta noi în numele dv.). Termenul-limită pentru transmiterea formularelor este 22 iunie.

Evenimentul se va desfășura la Muzeul Bucovinei din Suceava (str. Ștefan cel Mare nr. 33).

Agenda este disponibilă
aici.

Persoana de contact pentru detalii:
Bianca Floarea, tel.: +4021 316 60 61, e-mail: cultura@europa-creativa.eu