Edituri finanțate prin Programul Europa Creativă la Bookfest

27 mai 2019

Sâmbătă, 1 iunie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează un eveniment de promovare a trei proiecte de traduceri literare ale unor edituri din România, finanțate prin intermediul programului Europa Creativă.

La evenimentul organizat cu sprijinul Asociației Editorilor din România în cadrul
Salonului Internațional de Carte Bookfest, la Cafeneaua Literară Julius Meinl, între orele 15:00 și 15:55, reprezentanți ai editurilor Minerva, Aramis și ART vor vorbi despre cărțile de ficțiune pe care le vor publica în cadrul proiectelor editoriale finanțate, cum vor promova autorii și traducătorii cărților, cum a fost experiența de accesare a acestui program și vor răspunde întrebărilor publicului.

Menționăm că urmare a apelului 
EACEA 13/2018, cu termen-limită de depunere în  23 mai 2018, țara noastră s-a situat pe poziția a doua între țările participante, la egalitate cu Bulgaria, Macedonia și Marea Britanie, ca număr de proiecte de cel mult 2 ani finanțate (4), fiind depășită doar de Serbia (5). Din 32 de țări, România a avut a doua rată de succes a proiectelor depuse (80%), după cea a Sloveniei (100%).

Totalul granturilor acordate editurilor din România în această rundă de selecție a fost de 180.180,01 €. 

Rezultatele complete ale licitației sunt disponibile pe 
site-ul EACEA


Programul Europa Creativă finanțează traducerea, publicarea, distribuirea și promovarea la nivel european a operelor de ficțiune cu o valoare literară ridicată, indiferent de genul literar (romane, nuvele, povestiri, piese de teatru, poezii, benzi desenate, cărți de ficțiune pentru copii etc.). 

De la începutul programului și până în prezent, 264 de proiecte editoriale au primit finanțare la nivel european. 

În afară de cele 4 proiecte selectate la această rundă, România figurează cu încă o selecție în 2014
, când Grupul Editorial ART a mai primit sprijin pentru traducerea, tipărirea și promovarea unui pachet de 5 opere de ficțiune în cadrul proiectului A Journey through the Literary Europe.


Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta telefonic la numărul 021 316 6061 sau în scris la adresa 
cultura@europa-creativa.eu, persoană de contact: Sorin Enuș.