S-a extins termenul-limită al apelului CO-CREATION and CO-PRODUCTION scheme for the music sector

15 ianuarie 2020

Termenul de depunere a propunerilor  de proiecte în cadrul apelului EAC/S18/2019   – CO-CREATION and CO-PRODUCTION scheme for the music sector s-a extins până în data de 30 martie 2020, ora 14:00 a României.

Apelul a fost lansat  de Comisia Europeană în cadrul acțiunii pregătitoare
Music Moves Europe:  Boosting European music diversity and talent menită să genereze o linie specială de finanțare  în viitorul Program Europa Creativă 2021-2027, care să sprijine sectorul muzical european.

Obiectivul  general al acestui apel este să identifice și să ofere sprijin pentru cel puțin 10 programe-pilot de coproducție și co-creație pentru compozitori și muzicieni care să faciliteze dezvoltarea repertoriului muzical european. Scopul programelor va fi să reunească muzicienii, compozitori și interpreți de diferite naționalități și cu formări diferite, pentru a crea un mediu de învățare divers, care să stimuleze creativitatea și să favorizeze schimbul de experiență și învățarea. Programele trebuie să se concentreze asupra artiștilor la început de carieră, să aibă o viziune clară asupra modului în care rezultatele lor, în mod special noile creații, vor fi promovate pentru a ajunge la public.


Buget total alocat apelului:
500.000 de euro


Valoarea maximă a grantului:
50.000 de euro


Rata maximă a cofinanțării:
85%


Durata maximă a proiectelor:
14 luni


Aplicanți eligibili:
organizații nonprofit publice sau private, autorități publice (naționale, regionale, locale), universități, IMM-uri din Statele Membre UE și din alte
țări care participă la Programul Europa Creativă -Cultura. Sunt eligibili aplicanți unici și consorții formate din minimum 2 entități.

Precizare referitoare la impactul Brexit

Regatul Unit s-a retras din Uniunea Europeană în data de 31 ianuarie 2020. Potrivit informațiilor comunicate pe website-ul Comisiei Europene, Acordul privind retragerea prevede că Regatul Unit va continua să participe la programele curente ale UE în perioada 2014-2020, inclusiv la Programul Europa Creativă, ca și cum ar avea calitatea de stat membru până la încheierea programelor.

Aceasta înseamnă că operatorii britanici sunt în continuare eligibili în cadrul proiectelor Europa Creativă deja selectate și al celor depuse și contractate până la terminarea actualului cadru financiar multianual, chiar dacă perioada de implementare a acestor proiecte se întinde și după anul 2020.  

Prin urmare, întrucât statutul Regatului Unit ca țară eligibilă participantă la Programul Europa Creativă este neschimbat în această perioadă, operatorii din Marea Britanie pot fi, în continuare, lideri sau parteneri în proiecte depuse în cadrul acestui apel.

Detalii despre impactul Brexit asupra Programului Europa Creativă aici.

Termen- limită: 30 aprilie 2020, ora 14:00 a României Depunerea proiectelor se face online. Întrebările în legătură cu acest apel pot fi transmise la adresa EAC-CO-CREATION@ec.europa.eu