Concurs video „Muzica e o femeie / Musique est une femme”

13 martie 2020

Fundația TAK – Temat Aktualny Kultura din Polonia, împreună cu organizațiile partenere, a deschis un concurs video cu titlul „Musique est une femme” în cadrul proiectului omonim cofinanțat de Europa Creativă – Cultura.

Concursul cu premii în bani este deschis tuturor celor care vor să-și exprime și să-și împărtășească opiniile despre stereotipurile și prejudecățile legate de capacitatea creatoare a femeilor compozitoare prin intermediul unor scurte materiale video sau meme pe care le pot încărca aici.

Termenul pentru transmiterea propunerilor este 5 aprilie 2020.

În 9 aprilie 2020 se va deschide votul online, procesul de selecție pentru premiul publicului fiind activ până în 8 mai 2020, inclusiv.

Proiectul „Musique est une femme” urmărește promovarea muzicii clasice compuse de femei și combaterea stereotipurilor legate de compozitoare. Muzica lor va fi prezentată în cadrul unor concerte, dar și online pe un canal Youtube, iar biografiile acestora vor fi și ele cât mai larg diseminate, mai cu seamă prin intermediul unor acțiuni de implicare a publicului.

Mai multe detalii despre competiție sunt disponibile pe websiteul TAK.