Comisia Europeană lansează campania #CreativeEuropeAtHome

30 martie 2020

Comisia Europeană apelează la sprijinul beneficiarilor programului Europa Creativă pentru a crea împreună o campanie pe rețelele de socializare. Aceștia sunt invitați să distribuie conținutul disponibil online realizat în cadrul proiectelor finanțate pe conturile lor de Facebook, Instagram și Twitter cu eticheta #CreativeEuropeAtHome. Postările vor fi preluate apoi pe paginile oficiale ale programului de pe cele trei platforme.

Această inițiativă are loc în contextul pandemiei de coronavirus care a afectat atât organizațiile și profesioniștii din sectoarele culturale și creative, cât și publicul lor. Deși multe dintre activitățile proiectelor finanțate de Europa Creativă aflate în implementare au fost anulate sau amânate din cauza pandemiei, în această perioadă multe activități s-au mutat online, fiind încă accesibile publicului. În plus, foarte multe dintre organizațiile culturale și-au făcut publice arhivele sau au făcut accesibile online activitățile curente, precum și creații sau conținut creativ generate în cadrul proiectelor încheiate.

Mariya Gabriel, Comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură și tineret, a declarat: „În aceste momente dificile, avem nevoie de cultură, creativitate și solidaritate mai mult decât oricând! De aceea mă bucur să lansez împreună cu comisarul Breton campania #CreativeEuropeAtHome. Sperăm ca în acest fel să arătăm și să facem accesibilă oferta online bogată și diversă a comunității Europa Creativă. Chiar dacă suntem nevoiți să stăm acasă pentru moment, acest lucru nu ar trebui să ne oprească din a ne bucura de frumusețea artei și a culturii, din a face noi descoperiri și a împărtăși cu ceilalți experiențele noastre. Trecem împreună prin asta!”

Cum participați la această campanie?

Vă puteți implica în această campanie urmând pașii descriși mai jos, dacă ați beneficiat sau beneficiați de finanțare Europa Creativă, iar conținutul creat de dv. este deschis publicului larg și nu este restricționat prin geoblocare sau pe alte criterii.

1. Realizați o postare pe oricare dintre rețelele de socializare Facebook, Twitter sau Instagram în care faceți disponibil online un conținut cultural sau creativ dezvoltat într-un proiect Europa Creativă.

2. Includeți în postare eticheta #CreativeEuropeAtHome și numele de utilizator Europa Creativă de pe platforma respectivă (vezi mai jos detaliile despre paginile Creative Europe).

Dacă îndeplinește criteriile menționate mai sus, postarea va fi preluată de Comisia Europeană pe conturile oficiale Creative Europe. Comisarii Mariya Gabriel și Thierry Breton vor promova pe conturile lor de Twitter aceste activități.


Paginile oficiale Europe Creativă pe cele trei rețele de socializare:

Creative Europe @CreativeEuropeEU, pe Facebook

Creative Europe @europe_creative, pe Twitter 

Creative Europe creative.eu, pe Instagram