Se caută experți pentru Capitalele europene ale culturii

23 iunie 2020

Consorțiul proiectului „Capacity Building for European Capitals of Culture” a lansat un apel pentru experți care să sprijine dezvoltarea capacității operaționale a Capitalelor europene ale culturii.

Profesioniștii căutați trebuie să aibă expertiză în: dezvoltarea publicului, soluționarea conflictelor, managementul schimbării, domeniul juridic (inclusiv drepturi de proprietate intelectuală și acorduri de licențiere), monitorizare și evaluare în sectorul cultural. Totodată, se caută și experți în management, comunicare, coordonare și relații internaționale.

Apelul pentru propuneri va rămâne deschis până la finalul proiectului în 2023.

„Capacity Building for European Capitals of Culture” este implementat de un consorțiu de 4 parteneri coordonat de Association for Information on Local Development  în numele Comisiei Europene. Demarat în octombrie 2019, proiectul  își propune să ofere orașelor selectate pentru titlul de Capitală europeană a culturii un sprijin practic acolo unde au mai multă nevoie, de exemplu prin furnizarea de asistență tehnică și de competențe, instrumente, materiale sau cunoștințe care le lipsesc.

Detalii despre apel și proiect aici.