Noi apeluri i-Portunus pentru mobilități în domeniul muzicii și traducerilor literare

11 decembrie 2020

În 9 decembrie a.c. au fost lansate 2 apeluri pentru mobilitatea artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii în cadrul acțiunii pilot i-Portunus finanțată de Europa Creativă – Cultura.

Cele două apeluri sunt adresate traducătorilor literari, respectiv compozitorilor, muzicienilor și interpreților (de preferat din domeniul muzicii clasice, jazzului și muzicii tradiționale). Termenul-limită de depunere a aplicațiilor este în 28 februarie 2021, ora 19.00 a României.

Apelurile sprijină mobilitățile pe termen scurt care au ca scop colaborarea internațională, rezidențe pentru creație și activități de dezvoltare profesională.

Mobilitățile trebuie să se desfășoare între 1 iunie și 30 noiembrie 2021, în cazul în care contextul pandemic permite acest lucru. Grantul maxim oferit unei persoane este de 3.000 de Euro, iar durata mobilității poate fi între 7 și 60 de zile.

Cei interesați să depună un astfel de proiect trebuie să își creeze un cont accesând my.i-portunus.eu și apoi să completeze aplicația online.

Informații suplimentare despre cele 2 apeluri pot fi accesate pe websiteul i-Portunus astfel:

i-Portunus este un proiect pilot finanțat de Uniunea Europeană și implementat de un consorțiu format din Goethe-Institut, Institut Français și Izolyatsia, care promovează mobilitatea artiștilor la nivel european.

Scopul i-Portunus este de a oferi artiștilor din țările participante la Europa Creativă posibilitatea de a primi sprijin financiar pentru deplasarea într-o altă țară eligibilă la acest program în vederea colaborării internaționale, a dezvoltării profesionale și pentru stimularea coproducțiilor artistice.

În perioada ianuarie – aprilie 2021, i-Portunus va lansa alte apeluri destinate mobilității în domeniul arhitecturii și patrimoniului cultural. Pentru detalii, urmăriți www.i-portunus.eu.

În cursul anului 2019 au fost lansate 3 apeluri de proiecte i-Portunus. Rezultatele sunt disponibile aici.