Proiectele de cooperare: de la idee la parteneriate de succes. Networking România – Republica Moldova (Iași, 29 mai 2015)

12 mai 2015

Cum pot lucra împreună organizațiile culturale din România și Republica Moldova?
Cum construim un parteneriat și o propunere de proiect european de succes?
Ce oportunități oferă Programul Europa Creativă pentru proiectele de cooperare culturală?
Cum se depun propunerile de proiecte și ce conține un dosar de cerere de finanțare?


Acestea sunt câteva dintre întrebările esențiale la care vom răspunde în cadrul evenimentului de informare și networking organizat de
Biroul Europa Creativă România din cadrul Ministerului Culturii – Unitatea de Management a Proiectului, în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, în data de 29 mai 2015, la Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ - Muzeul Unirii din Iași.

Evenimentul își propune să încurajeze cooperarea dintre operatorii culturali din România și Republica Moldova,
care doresc să învețe cum își pot căuta parteneri pentru proiectele de cooperare 
finanțate prin programul Europa Creativă, fie până la termenul-limită din 7 octombrie 2015, fie pentru următoarele termene anuale de depunere din perioada 2016-2020.

Pentru a ne atinge obiectivele, întâlnirea este structurată pe două componente principale: informare și networking.


În partea de informare și transfer de Know-how, organizatorii vor susține prezentări despre linia de finanțare ”Proiecte de cooperare” a Programului Europa Creativă – Cultura, studii de caz ale unor proiecte de cooperare selectate, aspecte practice legate de procedura de depunere și conținutul dosarului de cerere de finanțare și vor oferi
recomandări pentru construirea unui parteneriat de succes și a unei propuneri de proiect cu șanse reale de reușită.

În ceea ce privește componenta de
networking, un element esențial va consta în timpul și spațiul special alocate discuțiilor dintre participanți pentru identificarea unor proiecte de interes comun. Vom face toți schimb de idei și transfer de know-how pentru a dezvolta proiecte de cooperare culturală europeană. Participanții sunt încurajați să aducă materiale informative și de prezentare despre organizațiile pe care le reprezintă, foi cu descrierea ideilor de proiect pe care vor să le realizeze în parteneriat (folosind modelul fișelor de identificare de parteneri pus la dispoziție de BEC România) și cărți de vizită, pentru a se promova și a stabili un prim contact cu  potențialii parteneri. Estimăm că la eveniment vor participa aproximativ 70 de organizații din ambele țări.

Agenda evenimentului poate fi vizualizată
aici.

Cei interesaţi sunt rugaţi să transmită
formularul de înscriere și fișa de identificare de parteneri completate prin e-mail la adresa cultura@europa-creativa.eu până cel târziu în data de 22 mai 2015, ora 17.00.

Cei înscriși la sesiune vor primi prin e-mail, cu câteva zile înainte de eveniment, lista completă cu descrierea organizațiilor participante și a fișelor de parteneriat primite, pentru a putea identifica dinainte punctele de interes.


Vă recomandăm să consultați pagina Biroului Europa Creativă România pentru informații despre Subprogramul Cultura și despre modalitățile de identificare de parteneri:
www.europa-creativa.eu/cultura - secțiunile ”Linii de finanțare Cultura” și ”Resurse – Căutare de parteneri”.

Persoana de contact
:
Claudia Romanescu, consultant Subprogramul Cultura, Biroul Europa Creativă România, tel.: +4021 316 60 61, e-mail:
claudia.romanescu@europa-creativa.eu.