Noutăți

Este disponibilă harta interactivă a inițiativelor europene în relație cu Anul European al Patrimoniului Cultural

05 iulie 2018

În contextul Anului European al Patrimoniului Cultural 2018 a fost lansată o hartă interactivă care reunește o serie de resurse și inițiative europene din domeniul patrimoniului cultural.

Organizațiile interesate să dezvolte o schemă europeană de mobilitate în cultură, invitate la licitație

04 iulie 2018

În acord cu planul anual de lucru pentru 2018 al programului Europa Creativă, Comisia Europeană a lansat un apel către organizațiile interesate să dezvolte o schemă de mobilitate pentru profesioniștii și artiștii din sectoarele culturale și creative.

Apel deschis! Turism, cultură și creativitate

03 iulie 2018

EASME, Agenția Executivă pentru IMM-uri, a lansat un apel în vederea sprijinirii unor proiecte care valorifică potențialul creator și inovator al industriilor culturale, inclusiv al patrimoniului cultural, pentru a dezvolta și a diversifica produsele și serviciile turistice.

Sesiune de informare Europa Creativă - Cultura la Oradea (5 iulie 2018)

27 iunie 2018

În data de 5 iulie 2018 participăm, la invitația Consiliului Județean Bihor, la un eveniment de informare dedicat operatorilor culturali de la nivel local și regional.

Cooperarea culturală România – Ucraina. De la idei de proiect la parteneriate de succes

08 iunie 2018

Muzeul Bucovinei din Suceava, 28 iunie 2018

 

8 organizații culturale din România în proiecte de cooperare în relație cu Anul European al Patrimoniului Cultural

25 mai 2018

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat astăzi, 25 mai 2018, rezultatele selecției de proiecte de cooperare în relație cu Anul European al Patrimoniului Cultural 2018. 

Două licitații Europa Creativă deschise în vederea sprijinirii sectorului muzical

24 mai 2018

Comisia Europeană a lansat două apeluri de proiecte în cadrul acțiunii pregătitoare „Music Moves Europe: Boosting European music diveristy and talent”.

Premiului Uniunii Europene pentru Literatură la a zecea aniversare

24 mai 2018

Casa Istoriei Europene a găzduit în 22 mai 2018 celebrarea celei de-a zecea aniversări a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură, eveniment la care a fost prezent și comisarul European pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics.

Comisia propune noi priorități în cadrul Agendei Europene pentru Cultură

23 mai 2018

Comisia Europeană a adoptat marți, 22 mai a.c., noua Agendă pentru cultură.  Aceasta va fi implementată în cooperare cu Statele Membre și  cu alți actori cheie, inclusiv din rândul societății civile și din organismele internaționale. 

Căutați parteneri norvegieni pentru cooperare culturală?

10 mai 2018

Unitatea de Management a Proiectului din MCIN vă poate facilita identificarea de parteneri din Norvegia pentru proiecte culturale, invitându-vă să completați un formular online până în data de 18 mai.

Pag. 2 din 14 | Art./pag.: 10 | Total art.: 136