Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Muzica mișcă Europa - Oportunități și provocări ale sectorului muzicii în epoca digitală

29 mai 2019

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene (PRES RO), prin intermediul Ministerului Culturii și Identității Naționale – Unitatea de Management a Proiectului, vă invită să participați la evenimentul Muzica mișcă Europa – Oportunități și provocări ale sectorului muzicii în epoca digitală, care va avea loc la București în zilele de 20 și 21 iunie 2019. 

Edituri finanțate prin Programul Europa Creativă la Bookfest

27 mai 2019

Sâmbătă, 1 iunie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează un eveniment de promovare a trei proiecte de traduceri literare ale unor edituri din România, finanțate prin intermediul programului Europa Creativă. 

S-a lansat apelul din 2019 pentru proiecte de traduceri literare Europa Creativă

17 aprilie 2019

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul din 2019 pentru proiecte de traduceri literare în cadrul Programului Europa Creativă - Cultura, cu termen-limită de depunere în 4 iunie a.c.  

Un scriitor român va fi recompensat cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură în 2019

15 aprilie 2019

Comisia Europeană a dat publicității lista țărilor din care vor proveni scriitorii recompensați cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (EUPL) în anul 2019 

Conferința „Consolidarea cooperării europene prin intermediul coproducțiilor” (18-19 martie 2019, București)

15 februarie 2019

Profesioniști din domeniul cinematografiei și al audiovizualului, experți, reprezentanți ai instituțiilor publice naționale și europene se vor reuni la București pentru a discuta reevaluarea modelelor de coproducție cinematografică și a prezenta instrumentele financiare specifice pieței internaționale a filmului.

Forumul resurselor pentru organizații culturale (ediția a II-a) - 26-27 noiembrie 2018, București

08 noiembrie 2018

Eveniment anual dedicat profesioniștilor din sectoarele culturale și creative care doresc să afle detalii despre proiectele de cooperare sprijinite de Europa Creativă – Cultura și despre alte finanțări disponibile pentru organizațiile lor. 

4 edituri din România au câștigat finanțare Europa Creativă

19 octombrie 2018

5 edituri din România au depus proiecte cu o durată de cel mult 2 ani, dintre care 4 vor fi finanțate. România înregistrează a doua rată de succes (80%), după cea a Sloveniei (100%).

 

S-a lansat apelul din 2018 pentru proiecte de cooperare culturală Europa Creativă

17 octombrie 2018

În 16 octombrie, EACEA a publicat apelul anual pentru proiecte de cooperare culturală europeană. La acestă licitație se pot depune proiecte de mai mică amploare, cu minimum 3 parteneri, sau proiecte de mai mare amploare, cu cel puțin 6 parteneri. Apelul are alocat un buget de 44.659.800 €. Propunerile pot fi depuse online la EACEA până în data de 11 decembrie 2018.

 

Sesiune de informare Europa Creativă - Cultura la Târgoviște (25 septembrie 2018)

07 septembrie 2018

Marți, 25 septembrie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează o sesiune de informare la Târgoviște, în colaborare cu Teatrul „Tony Bulandra”.

 

Sesiune de informare Europa Creativă - Cultura la Buzău (13 septembrie 2018)

14 august 2018

Joi, 13 septembrie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează o sesiune de informare la Buzău, în colaborare cu Teatrul „George Ciprian”.