Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Cooperarea culturală România – Ucraina. De la idei de proiect la parteneriate de succes

08 iunie 2018

Muzeul Bucovinei din Suceava, 28 iunie 2018

 

8 organizații culturale din România în proiecte de cooperare în relație cu Anul European al Patrimoniului Cultural

25 mai 2018

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat astăzi, 25 mai 2018, rezultatele selecției de proiecte de cooperare în relație cu Anul European al Patrimoniului Cultural 2018. 

Două licitații Europa Creativă deschise în vederea sprijinirii sectorului muzical

24 mai 2018

Comisia Europeană a lansat două apeluri de proiecte în cadrul acțiunii pregătitoare „Music Moves Europe: Boosting European music diveristy and talent”.

Premiului Uniunii Europene pentru Literatură la a zecea aniversare

24 mai 2018

Casa Istoriei Europene a găzduit în 22 mai 2018 celebrarea celei de-a zecea aniversări a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură, eveniment la care a fost prezent și comisarul European pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics.

Comisia propune noi priorități în cadrul Agendei Europene pentru Cultură

23 mai 2018

Comisia Europeană a adoptat marți, 22 mai a.c., noua Agendă pentru cultură.  Aceasta va fi implementată în cooperare cu Statele Membre și  cu alți actori cheie, inclusiv din rândul societății civile și din organismele internaționale. 

Căutați parteneri norvegieni pentru cooperare culturală?

10 mai 2018

Unitatea de Management a Proiectului din MCIN vă poate facilita identificarea de parteneri din Norvegia pentru proiecte culturale, invitându-vă să completați un formular online până în data de 18 mai.

Creativii cooperează. Cum accesăm finanțările Europa Creativă?

02 mai 2018

Biroul Europa Creativă România organizează în 22 mai a.c. o sesiune de informare despre proiectele de cooperare europeană în cadrul Romanian Design Week.

Sesiune de informare Europa Creativă - Cultura la Râmnicu Vâlcea (8 mai 2018)

25 aprilie 2018

Sesiune de informare organizată de Biroul Europa Creativă România în parteneriat cu Biblioteca Județeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea în data de 8 mai 2018.

Sesiune de informare Europa Creativă – Cultura la Galați (24 aprilie 2018)

11 aprilie 2018

Sesiune de informare organizată de Biroul Europa Creativă România în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în data de 24 aprilie 2018. 

S-a lansat apelul din 2018 pentru proiecte de traduceri literare Europa Creativă – Cultura

28 martie 2018

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul din 2018 pentru proiecte de traduceri literare în cadrul Programului Europa Creativă - Cultura, cu termen-limită de depunere în 23 mai a.c.