Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Noi apeluri i-Portunus pentru mobilități în domeniul muzicii și patrimoniului cultural

15 februarie 2021

Azi, 15 februarie a.c., au fost lansate 2 noi apeluri pentru mobilitatea artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii în cadrul acțiunii pilot i-Portunus finanțată de Europa Creativă – Cultura. 

Nou apel i-Portunus pentru mobilități în domeniul arhitecturii

18 ianuarie 2021

În 15 ianuarie a.c. au fost lansat un apel pentru mobilitatea profesioniștilor din domeniul arhitecturii în cadrul acțiunii pilot i-Portunus finanțată de Europa Creativă – Cultura. 

Noul program Europa Creativă 2021-2027

21 decembrie 2020

Parlamentul European și statele membre UE au ajuns la un acord politic privind viitorul program Europa Creativă 2014-2020, al cărui regulament final urmează a fi aprobat și publicat în scurt timp până la finalul anului.

3 proiecte Europa Creativă au luat startul

21 decembrie 2020

Începând cu luna octombrie a acestui an, mai multe proiecte de cooperare culturală europeană cofinanțate de Subprogramul Cultura în urma apelului  Call EACEA 32/2019 au început implementarea activităților planificate. 

Noi apeluri i-Portunus pentru mobilități în domeniul muzicii și traducerilor literare

11 decembrie 2020

În 9 decembrie a.c. au fost lansate 2 apeluri pentru mobilitatea artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii în cadrul pilotului i-Portunus finanțat de Europa Creativă – Cultura.

Europa Creativă: bune practici în domeniul muzicii (17 noiembrie)

02 noiembrie 2020

În data de 17 noiembrie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale și creative, în mod special celor din domeniul muzicii. 

Europa Creativă: bune practici în domeniul patrimoniului cultural (5 noiembrie)

19 octombrie 2020

În data de 5 noiembrie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează un eveniment dedicat organizațiilor din sectoarele culturale și creative, în mod special celor din domeniul patrimoniului cultural.

Webinar „Europa Creativă: bune practici în domeniul editorial” (22 octombrie)

13 octombrie 2020

Scopul este prezentarea unor bune practici din industria cărții sprijinite de Europa Creativă. Beneficiari români își vor prezenta experiența în cadrul unor proiecte de traduceri literare și de cooperare europeană și vor discuta despre impactul pandemiei asupra pieței de carte. 

Webinar „Europa Creativă: bune practici de cooperare în artele spectacolului” (6 octombrie 2020)

28 septembrie 2020

Biroul Europa Creativă România organizează un eveniment online dedicat organizațiilor din sectoarele culturale și creative, în mod special celor din artele spectacolului.

Calendarul evenimentelor Biroului Europa Creativă – Cultura pentru toamna anului 2020

25 septembrie 2020

Biroul Europa Creativă - Cultura vă oferă 4 webinarii pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie 2020. Vă invităm să descoperiți proiectele de cooperare europeană finanțate direct de la beneficiarii programului.