Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Sesiune de informare Europa Creativă - Cultura la Târgoviște (25 septembrie 2018)

07 septembrie 2018

Marți, 25 septembrie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează o sesiune de informare la Târgoviște, în colaborare cu Teatrul „Tony Bulandra”.

 

Sesiune de informare Europa Creativă - Cultura la Buzău (13 septembrie 2018)

14 august 2018

Joi, 13 septembrie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează o sesiune de informare la Buzău, în colaborare cu Teatrul „George Ciprian”.

Se apropie Congresul ENCATC de la București

08 august 2018

ENCATC, cea mai importată rețea europeană în domeniul managementului și politicilor culturale, organizează la București, în perioada 26-29 septembrie, cel de-al 26-lea Congres mondial.

Un nou premiu al UE în domeniul muzicii contemporane și pop

08 august 2018

Music Moves Europe Talent Awards este o inițiativă care succede European Border Breakers Awards (EBBA), fiind implementată de Eurosonic Noorderslag (ESNS) și cofinanțată prin programul Europa Creativă.

Apel deschis pentru proiectul-pilot „WeAre #EuropeForCulture”

07 august 2018

Comisia Europeană a lansat o licitație în vederea implementării proiectului-pilot WeAre#EuropeForCulture. 

14 organizații din România în proiecte de cooperare Europa Creativă finanțate în 2018

24 iulie 2018

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a dat publicității rezultatele selecției de proiecte de cooperare europeană finanțate în anul 2018.

 

Este disponibilă harta interactivă a inițiativelor europene în relație cu Anul European al Patrimoniului Cultural

05 iulie 2018

În contextul Anului European al Patrimoniului Cultural 2018 a fost lansată o hartă interactivă care reunește o serie de resurse și inițiative europene din domeniul patrimoniului cultural.

Organizațiile interesate să dezvolte o schemă europeană de mobilitate în cultură, invitate la licitație

04 iulie 2018

În acord cu planul anual de lucru pentru 2018 al programului Europa Creativă, Comisia Europeană a lansat un apel către organizațiile interesate să dezvolte o schemă de mobilitate pentru profesioniștii și artiștii din sectoarele culturale și creative.

Apel deschis! Turism, cultură și creativitate

03 iulie 2018

EASME, Agenția Executivă pentru IMM-uri, a lansat un apel în vederea sprijinirii unor proiecte care valorifică potențialul creator și inovator al industriilor culturale, inclusiv al patrimoniului cultural, pentru a dezvolta și a diversifica produsele și serviciile turistice.

Sesiune de informare Europa Creativă - Cultura la Oradea (5 iulie 2018)

27 iunie 2018

În data de 5 iulie 2018 participăm, la invitația Consiliului Județean Bihor, la un eveniment de informare dedicat operatorilor culturali de la nivel local și regional.