Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Forumul resurselor pentru organizații culturale (ediția a II-a) - 26-27 noiembrie 2018, București

08 noiembrie 2018

Eveniment anual dedicat profesioniștilor din sectoarele culturale și creative care doresc să afle detalii despre proiectele de cooperare sprijinite de Europa Creativă – Cultura și despre alte finanțări disponibile pentru organizațiile lor. 

4 edituri din România au câștigat finanțare Europa Creativă

19 octombrie 2018

5 edituri din România au depus proiecte cu o durată de cel mult 2 ani, dintre care 4 vor fi finanțate. România înregistrează a doua rată de succes (80%), după cea a Sloveniei (100%).

 

S-a lansat apelul din 2018 pentru proiecte de cooperare culturală Europa Creativă

17 octombrie 2018

În 16 octombrie, EACEA a publicat apelul anual pentru proiecte de cooperare culturală europeană. La acestă licitație se pot depune proiecte de mai mică amploare, cu minimum 3 parteneri, sau proiecte de mai mare amploare, cu cel puțin 6 parteneri. Apelul are alocat un buget de 44.659.800 €. Propunerile pot fi depuse online la EACEA până în data de 11 decembrie 2018.

 

Sesiune de informare Europa Creativă - Cultura la Târgoviște (25 septembrie 2018)

07 septembrie 2018

Marți, 25 septembrie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează o sesiune de informare la Târgoviște, în colaborare cu Teatrul „Tony Bulandra”.

 

Sesiune de informare Europa Creativă - Cultura la Buzău (13 septembrie 2018)

14 august 2018

Joi, 13 septembrie a.c., Biroul Europa Creativă România organizează o sesiune de informare la Buzău, în colaborare cu Teatrul „George Ciprian”.

Se apropie Congresul ENCATC de la București

08 august 2018

ENCATC, cea mai importată rețea europeană în domeniul managementului și politicilor culturale, organizează la București, în perioada 26-29 septembrie, cel de-al 26-lea Congres mondial.

Un nou premiu al UE în domeniul muzicii contemporane și pop

08 august 2018

Music Moves Europe Talent Awards este o inițiativă care succede European Border Breakers Awards (EBBA), fiind implementată de Eurosonic Noorderslag (ESNS) și cofinanțată prin programul Europa Creativă.

Apel deschis pentru proiectul-pilot „WeAre #EuropeForCulture”

07 august 2018

Comisia Europeană a lansat o licitație în vederea implementării proiectului-pilot WeAre#EuropeForCulture. 

14 organizații din România în proiecte de cooperare Europa Creativă finanțate în 2018

24 iulie 2018

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a dat publicității rezultatele selecției de proiecte de cooperare europeană finanțate în anul 2018.

 

Este disponibilă harta interactivă a inițiativelor europene în relație cu Anul European al Patrimoniului Cultural

05 iulie 2018

În contextul Anului European al Patrimoniului Cultural 2018 a fost lansată o hartă interactivă care reunește o serie de resurse și inițiative europene din domeniul patrimoniului cultural.