Europa Creativă - Subprogramul Cultura

Subprogramul Cultura finanțează proiectele de cooperare între minimum 3 țări; proiectele de traduceri literare; platformele europene dedicate mobilității și promovării creatorilor; rețelele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional; premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca patrimoniului european.

Citește mai mult 

 


Noutăți

Noi termene-limită pentru 4 apeluri deschise organizațiilor culturale și creative

26 martie 2020

În contextul dificultăților întâmpinate de solicitanți din cauza pandemiei de coronavirus, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a hotărât prelungirea termenelor-limită pentru 4 apeluri deschise organizațiilor culturale și creative

Informare EACEA în contextul pandemiei de coronavirus

16 martie 2020

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a publicat pe pagina sa de Internet o informare referitoare la impactul măsurilor de prevenire a noului tip de coronavirus asupra proiectelor finanțate prin Europa Creativă. 

Comisia Europeană lansează programul „Patrimoniul cultural în acțiune”

13 martie 2020

„Cultural Heritage in Action” este un program de învățare reciprocă destinat factorilor de decizie locali și regionali care pot face schimb de cunoștințe cu privire la patrimoniul cultural. 

Premiile „Patrimoniul în mișcare” 2020

13 martie 2020

Dacă ați realizat un proiect inovator în domeniul patrimoniului cultural folosind noile tehnologii digitale sau multimedia, aplicați la Heritage in Motion Awards 2020 până în data de 1 mai a.c.!  

Noi măsuri de sprijin UE pentru artele spectacolului

13 martie 2020

Potrivit planului de lucru pentru implementarea Programului Europa Creativă, anul acesta se vor lansa două noi acțiuni în pregătirea viitorului cadru de finanțare din perioada 2021-2027: „Circulația artelor spectacolului europene” și „Sprijin pentru sectorul teatrului” 

Studiul „Music Moves Europe – A European music export strategy”

13 martie 2020

Studiul a fost publicat la finalui anului 2019 și face bilanțul principalelor obstacole și oportunități ale muzicii europene și descrie punctele forte și provocările strategiilor în domeniul exportului de muzică.

Pregătiți-vă pentru festivalul Rokolectiv!

13 martie 2020

Între 23 și 25 aprilie va avea loc la București a 15-a ediție a festivalului Rokolectiv de muzică electronică și arte vizuale.

Concurs video „Muzica e o femeie / Musique est une femme”

13 martie 2020

Concurs cu premii în bani în cadrul proiectului „Musique est une femme” cofinanțat prin Europa Creativă - Cultura.

Studiu despre sectorul circului în statele membre UE

13 martie 2020

Comisia Europeană a publicat în ianuarie 2020 un studiu privind domeniul circului în Statele Membre UE.

Europa Creativă – apeluri deschise pentru organizațiile culturale și creative

13 martie 2020

Organizațiile active în sectoarele culturale și creative pot accesa fonduri nerambursabile Europa Creativă sau IPA II aplicând la una dintre cele 5 linii de finanțare deschise.