A fost publicată o broșură despre proiectele de cooperare culturală în Balcanii de Vest

A fost publicată o broșură despre proiectele de cooperare culturală în Balcanii de Vest

În 2019, Comisia Europeană a lansat un apel special, dedicat finanțării proiectelor de cooperare culturală cu țările din Balcanii de Vest. 

Finanțat integral prin Instrumentul pentru asistență în preaderare (IPA II), apelul a vizat sporirea cooperării culturale transfrontaliere în interiorul regiunii Balcanilor de Vest și cu statele membre UE și întărirea competitivității industriilor culturale și creative în regiunea Balcanilor de Vest. 

În urma evaluării propunerilor depuse, Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA) a selectat 13 proiecte de cooperare culturală, acestea primind granturi UE în valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro. 

Printre proiectele finanțate se află și CAN for BALKANS - Comics Alliance Networking for Balkans, coordonat Muzeul Județean de Istorie Brașov în parteneriat cu organizații din Belgia, Albania, Macedonia de Nord și Serbia.

Conceput ca o publicație dinamică și multimedia, broșura publicată recent cuprinde descrieri ale proiectelor selectate, informații privind partenerii implicați, poze, videoclipuri și date de contact.