Filmul „Horia”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, se pregătește de întâlnirea cu publicul

Filmul „Horia”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, se pregătește de întâlnirea cu publicul

Filmul „Horia”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, realizat de microFILM cu sprijinul Programului Europa Creativă – MEDIA al UE, se pregătește de întâlnirea cu publicul.

În rolurile principale îi găsim pe Vladimir Țeca și Angelina Pavel, aflați la primul rol pe marile ecrane, alături de Liviu Cheloiu, Daniela Nane, Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

Scenariul este scris chiar de regizoarea Ana-Maria Comănescu, în timp ce Carla Fotea („Casa cu păpuşi”, „Ieşirea trenurilor din gară”) şi Ada Solomon („Poziţia copilului”, Aferim!”, „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”) sunt producătoarele filmului, alături de Rossitsa Valkanova (Klas Film Bulgaria) şi Nikolina Vucetic Zecevic (Biberche Productions Serbia), coproducătoare.

Horia”, un road movie nostalgic și coming of age deopotrivă, va fi disponibil în cinema din 10 aprilie. Echipa filmului pornește într-o caravană cu proiecții speciale, în mai multe orașe din țară.

Filmul spune povestea maturizării lui Horia, un adolescent de aproape 18 ani dintr-un sat românesc, care este îndrăgostit de o fată care locuiește în cealaltă parte a țării. Hotărât să străbată țara pentru a-și revedea iubita, Horia face un gest impulsiv și pleacă de acasă pe vechea motoretă Mobra a tatălui său. Drumul îi este îngreunat de Stela, o puștoaică isteață, iar cei doi sunt forțați de împrejurări să călătorească împreună și să depășească o serie de obstacole.

Echipa filmului pornește într-un turneu național marcat de o serie de proiecții speciale. Actorii Vladimir Țeca și Angelina Pavel, alături de regizoarea Ana-Maria Comănescu, dau întâlnire publicului în următoarele orașe:

  • Cluj Napoca (Cinema Victoria), pe 4 aprilie, de la ora 19:30;
  • Oradea (Cinema Palace), pe 5 aprilie, de la ora 18:30;
  • Timișoara (Cinema Victoria), pe 6 aprilie, de la ora 20:00;
  • Sibiu (CineGold), pe 7 aprilie, de la ora 18:45;
  • București (Cinema Muzeul Țăranului Român), pe 10 aprilie, de la ora 20:00, în prezența echipei formate din Carla Fotea (producătoare), Ana-Maria Comănescu (regizoare), Vladimir Țeca (actor), Angelina Pavel (actriță),  Tudor Popescu (monteur) și Alin Zăbrăuțeanu (sound designer). 

În perioada următoare vor fi anunțate și alte proiecții speciale în prezența echipei, în orașe precum Brașov, Iași și Botoșani.

„Horia” a avut premiera mondială în noiembrie 2023, la Festivalul de Film Black Nights de la Tallinn, iar în România publicul l-a vizionat în avanpremieră națională la Les Films de Cannes à Bucarest, prezentat în secțiunea competitivă Avanpremierele toamnei, unde a câștigat Premiul Publicului.

Trailer „Horia”

 

Informații suplimentare aici.