Lansarea programului național pentru Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 (5 octombrie 2017, București)

03 octombrie 2017

Institutul National al Patrimoniului anunță lansarea programului național pentru Anul European al Patrimoniului Cultural 2018, în data de 5 octombrie a.c., la Centrul Cultural ARCUB din București.

Anul 2018 a fost desemnat „Anul European al Patrimoniului Cultural”, cu scopul de a încuraja prețuirea patrimoniului cultural al Europei ca resursă comună, de a conștientiza și sensibiliza opinia publică cu privire la istoria și la valorile comune, precum și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun.

În fiecare ţară Anul European va fi gestionat de către un coordonator național, pentru România acesta fiind Institutul Național al Patrimoniului, care va selecționa, în concordanţă cu obiectivele europene, proiecte și evenimente culturale care să mobilizeze un număr cât mai mare de beneficiari şi să aibă un impact relevant în societate.

În cadrul evenimentului de lansare din 5 octombrie a.c. vor fi prezentate:

  • cadrul general de desfășurare, prioritățile programului și strategia de comunicare a Comisiei Europene pe acest subiect;
  • modul în care Ministerul Culturii și Identității Naționale și INP pot susține sau promova proiecte și evenimente dedicate;
  • Programul Europa Creativă și apelul de proiecte dedicat Anului 2018;
  • raportul ”Cultural Heritage Counts for Europe” publicat recent și în limba română de Institutul Național al Patrimoniului.

Cei interesați să participe pot trimite un e-mail de confirmare la adresa 2018@patrimoniu.gov.ro, până în 4 octombrie, ora 17.00.

Informații despre eveniment pe
website-ul INP.