Nou deadline pentru apelul dedicat cooperării cu Balcanii de Vest

05 martie 2020

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a prelungit termenul limită până la care se pot depune proiecte de coperare culturală cu Balcanii de Vest.

Noul deadline este 28 aprilie a.c. (ora 18:00 a României).

Apelul pentru propuneri Consolidarea cooperării culturale și a competitivității industriilor culturale și creative în Balcanii de Vest este finanțat integral din Instrumentul pentru asistență în preaderare (IPA II).

Proiectele finanțate vor avea ca beneficiari principali țările din regiunea Balcanilor de Vest: Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Kosovo, Muntenegru, Serbia.  

Propunerile trebuie depuse în parteneriat de cel puțin 5 organizații: minimum 2 organizații din țări diferite din Balcanii de Vest și cel puțin 2 organizații din țări UE diferite.

Grantul UE solicitat poate fi între 100.000 Eur și 500.000 Eur, reprezentând cel mult 85% din bugetul total eligibil al unui proiect.  

Vă reamintim că Biroul Europa Creativă România vă stă la dispoziție cu consultanță și asistență tehnică gratuite pentru accesarea acestei finanțări.

Mai multe detalii aici.